+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » Tribina opozicije u Kruševcu povodom godišnjice napada na Borka Stefanovića 

Tribina opozicije u Kruševcu povodom godišnjice napada na Borka Stefanovića 

U Mesnoj zajednici Rasadnik će u subotu, 23. novembra, godinu dana od kada se desio napad na tadašnjeg lidera Levice Srbije, a sada potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića i na  stranačke aktiviste Bobana Jovanovića i Marka Dimića, biti održana tribina Saveza za Srbiju i Ujedinjene opozicije Kruševca

To je saopšteno na zajedničkoj konferenciji za novinare Saveza za Srbiju i Ujedinjene opozicije Kruševca kada je navedeno i da će na tribini govoriti Borko Stefanović i Boban Jovanović, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, a prisustvovaće lider Stranke slobode i pravde Dragan Djilas te, najverovatnije i drugi lideri opozicije.

Da se u Kruševcu od 2012. godine, od dolaska Srpske napredne stranke na vlast, dogodilo više napada na opozicione aktiviste i njihove stranačke prostorije te da su se „svi ti napadi završili bez sudskog epiloga“ kazala je portparolka kruševačkog Odbora stranke slobode i pravde Marija Ilić Paunović dodajući da su praćenja i zastrašivanja aktivista i funkcionera opozicije u Kruševcu prisutna i danas.

– Zbog svega toga kao opozicija Kruševca upućujemo oštru osudu svih napada na kadrove opozicije grada u proteklih osam godina. Smatramo da je jedini generator za to nasilje Srpska napredna stranka, zajedno sa svojim medijskim propagandnim glasilima. Kritikujemo rad nadležnih institucija, koje nisu učinile ništa da pre svega zaštite gradjane, a zatim i kazne odgovorne za sve navedene napade koji su se dešavali iako su sva imena izvršilaca dobro poznata javnosti i institucijama – rekla je ona.

Članica kruševačkog Odbora Stranke slobode i pravde Katarina Panić poručila je da predstavnici opozicije neće i ne mogu da zaborave taj „brutalni napad“. 

– Nismo, nećemo i ne možemo da zaboravimo ni helihopter, ni Savamalu, ni ubistvo Olivera Ivanovića, ni uzbunjvača Aleksandra Obradovića, ni Krušik ni trgovinu oružjem, ni Stefanovića ni njegovog uvaženog oca, ni lažni doktorat Siniše Malog ni silne lažne diplome, ni Zorana Babića na rampi, ni Ivicu Dačića u koferčetu. Ovo je samo deo onoga što nismo zaboravili i borićemo se dok sve te afere ne dobiju sudsko rešenje dok sva nepočinstva ovog režima budu dovedena pred lice pravde i zakona – rekla je ona. 

Da revolt zbog tog napada traje i danas kao i da su te udarce primili svi gradjani, i oni koji su protestovali i oni koji nisu poručila je  poverenica kruševačkog Pokreta slobodnih gradjana Ksenija Bradarić Veljović, dok je predstavnik pokreta Dosta je bilo u Kruševcu Novica Ilić poručio da do promena može doći tek nakon što se opozicija izbori za otvorene medije. 

Predsednik kruševačkog odbora Demokratske stranke Srbije i predstavnik pokreta Metla 2020 Saša Andjelković rekao da ga je sramota što je nekome, ko je kao gost došao u Kruševac, život bio ugrožen podsetivši da je Kruševac, inače, kroz istoriju bio poznat po brojnim herojstvima. 

Na zajedničkoj konferenciji za novinare učestvovali su i predstavnici kruševačkih odbora Narodne stranke, pokreta Dveri, Ujedinjene Demoratske stranke, a podršku je dao i sindikat Sloga.

Inače, kruševačko Više tužilaštvo je zbog pomenutog napada u martu ove godine podiglo optužnicu protiv Miloša Šaponjića, Marka Živkovića i Danijela Gmijovića, a zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu na štetu Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića. Šaponjić je optužen i za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 

Glavni pretres je, pred kruševačkim Višim sudom održan 29. oktobra, kada su saslušana trojica optuženih koja su ponovila izjavu datu pred tužiocem  na pripremnom ročištu da ne priznaju izvršenje krivičnog dela koje im se stavlja na teret. Tada su saslušana i dvojica oštećenih, dok će treći oštećeni biti saslušan na sledećem glavnom pretresu zakazanom za 3. decembar. 

Nedelju dana nakon pomenutog napada održan je protest opozicije i gradjana, najpre u Kruševcu, pod sloganom „Stop krvavim košuljama“ da bi ubrzo pod sloganom „Jedan od pet miliona“ počeo da se održava jednom nedeljno u mnogim gradovima i opštinama, a u Beogradu se i dalje organizuje svake subote. 

 J.B. 

U Mesnoj zajednici Rasadnik će u subotu, 23. novembra, godinu dana od kada se desio napad na tadašnjeg lidera Levice Srbije, a sada potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića i na  stranačke aktiviste Bobana Jovanovića i Marka Dimića, biti održana tribina Saveza za Srbiju i Ujedinjene opozicije Kruševca To je saopšteno na zajedničkoj konferenciji za novinare Saveza za Srbiju i Ujedinjene opozicije Kruševca kada je navedeno i da će na tribini govoriti Borko Stefanović i Boban Jovanović, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, a prisustvovaće lider Stranke slobode i pravde Dragan Djilas te, najverovatnije i drugi lideri opozicije. Da se…

Review Overview

Rejting korisnika 1.12 ( 37 glasova)
x

Proveri i

Voda iz gradskog vodovoda može se koristiti za piće

Prema zvaničnom saopštenju Zavoda za javno zdravlje, voda  u sistemu kruševačkog  Vodovoda je zdravstveno ispravna i može se koristiti za ...

Obeležen Dan ABH službe Vojske Srbije

Pripadnici 246.bataqona ABHO i Centra ABHO,  u kasarni “Car Lazar”,  danas su  obeležili  Dan ABH službe Vojske Srbije. Nakon svečanosti, ...

Odbornici na današnjoj skupštini usvojili odluku o izvršenju budžeta za prvih šest meseci

Izvršenje budžeta u prvih šest meseci  pokazuje kontinuitet dobrog planiranja, rekao je Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca, obrazlažući odluku. Ukupno planirani ...

U školama skraćeni časovi, ispred Školske uprave Kruševac protest

Prosvetni radnici iz Kruševca, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, okupili su se danas na protestu ispred Školske uprave. Protest ...

Prvog dana škole – skraćeni časovi i protest

Časovi će prvog septembra, prema najavi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), biti skraćeni na 30 minuta. Istog dana će ...