Treking lige Srbije: Jastrebac okupio elitu

Postavljeno: 30.05.2021

Na Jastrepcu je održano treće kolo Treking lige Srbije, uz učešće 520 planinara, rekreativaca i gostiju iz cele Srbije. Od Kruševljana, najuspešnija je bila juniorka Tara Manić, koja je osvojila zlatnu medalju na stazi dužine 15 kilometara 

Jastrebac je juče ugostio preko 500 planinara i rekreativaca, učesnika trećeg kola Treging lige Srbije, kao i planinarenja do Bele stene. Interesovanje je bilo veliko, tako da su se u takmičarskom delu pojavili najveći srpski asovi među trkačima u planinskim uslovima.

Ekipa iz Inđije bila je najbolja u obe konkurencije, muškoj i ženskoj. Nastupilo je i 13 takmičara iz Kruševca, a najbolji rezultat postigla je Tara Manić, koja je osvojila zlatnu medalju, kao najbolja na stazi dužine 15 kilometara u konkurenciji juniorki.

– Na Jastrepcu su se okupili svi najbolji srpski trkači u planinskim uslovima, dakle i članovi reperezentacije planinskog trčanja Planinarskog saveza Srbije, koji su, znajući kakav je Jastrebac i kakvi smo mi kao organizatori, rado došli, tako da je konkurencija bila izuzetna. Bilo je 249 takmičara, kao i 270 planinara rekreativaca, s obzirom da smo pored takmičenja organizovali i pešačko-planinarsku akciju, od Planinarskog doma do Bele stene. Sve je proteklo u najboljem redu, a takmičari su prezadovoljni organizacijom koja je bila besprekorna, ali su i fascinirani potencijalima koje Jastrebac pruža. Pritom je najstarija učesnica bila 74-godišnja Dragica Pavlović, koja je odlučila da svoju sportsku karijeru okonča upravo ovde, dok smo kao najmlađe imali dečaka i devojčicu stare osam godina. Podelili smo 48 medalja najboljima na tri staze, na 15, 21 i 32 kilomatara – rezimirala je direktorka trećeg kola Treking lige Srbije Evica Jeremić.

Organizatori su se potrudili da još jednom pokažu kako planinarenje nije samo osvajanje vrhova, već timski i zajednički rad, rekao je predsednik Planiarsko sportskog kluba Jastrebac.

– Poklopilo se sve, lepo vreme, dobra organizacija, poseta, dobra priprema takmičenja koja je počela još pre mesec dana kroz sređivanje staza. Imali smo i pomoć Grada Kruševca, sponzora, a kada je u pitanju ekološki aspekt mogu da kažem da ni papirić nije ostao posle takmičenja. Učesnici su prezadovoljni organizacijom i uslovima na stazi koje smo obezbedili, a njihovi komentari su i najbolji pokazatelj uspešnosti samog događaja – predsednik Planisarskog kuba Jatsrebac.

Potvrda svega izrečenog je i informacija da će Planinarsko sportski klub Jastrebac biti domaćin jednog kola Trening lige Srbije i sledeće godine, ponovo u maju mesecu.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top