Trećeg dana protesta učesnici demonstrirali pred sedištem SNS

Postavljeno: 10.07.2020

Kruševljani koji treći dan protestuju i večeras su se okupili ispred Spomenika kosovskim junacima, ali umesto da se upute ka gradskoj Skupštini odlučili su da odu ispred sedišta Srpske narodne stranke da bi im, kako su rekli, predali svoje zahteve

„Smenite Rebića i Gašića“, „Ne damo Kosovo“, „Ne izdajte svetinje“, „Policija ne poštuje Ustav“, „Za našu decu“ neke su od poruka koje su demonstranti nosili napisane na papiru. Pre nego što su krenuli u protestnu šetnju aplauzom su pozdravili kruševačku policiju koja je svih ovih dana mirno obezbeđivala protest, ali su i izviždali beogradsku policiju zbog toga što je, kako su rekli, brutalno tukla demonstrante. 

Pred prostorijama SNS-a demonstrante je sačekala raspoređena policija u uniformama. Demonstranti su stojeći nasuprot njima  najpre skandirali „Srbija“, potrom otpevali himnu, a zatim svi okrenuli leđa sedištu naprednjaka. Iako ih je bilo nešto manje nego ranijih večeri, bili su glasniji i spremniji da govore, pa su se smenjivali za megafonom.

Svoje zahteve večeras su dopunili zahtevima za smenu direktora policije i direktora BIA. 

– Mi nismo taoci države. I policija i BIA su naši službenici Hoćemo da se školujemo, da stičemo diplome i da radimo u Srbiji, da se ne razdvajamo hiljadama kilometara od svojih porodica – čulo se na protestu. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top