Tim za škole odlučio kako će se odvijati nastava u drugom polugodištu

Postavljeno: 21.01.2022

Drugo polugodište počinje 24. januara, a predstavnici medicinskog dela Kriznog štaba i Tima za škole doneli su da se đaci od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola vrate u školske klupe, dok će stariji osnovci i srednjoškolci nastavu pratiti po kombinovanom modelu, koji podrazumeva posrednu i neposrednu nastavu, kao i podele na grupe. Ovakva odluka doneta je zbog pogoršane epidemiološke situacije, a iz Školske uprave u Kruševcu navode da je u Rasinskom okrugu trenutno zaraženo 0.55 odsto učenika

-Juče smo dobili odluku Tima za škole kojom učenici od prvog do četvrtog razreda će imati neposredan vid nastave u školi, a učenici drugog ciklusa od petog do osmog razreda, kao i učenici srednjih škola radiće po kombinovanom modelu nastave. Ovaj model nastave podrazumeva nastavu u školu, ali i onlajn nastavu na platformama koje su škole odabrale- kaže Zoran Asković, načelnik Školske uprave u Kruševcu.

Učenici koji će pratiti nastavu po kombinovanom modelu biće podeljeni u grupe, kao i ranije. Nošenje maski obavezno je za sve.

-Tim za škole prati epidemiološku situaciju i svake nedelje će se donositi odluka o tome kako se radi naredne nedelje. Nošenje maski je obavezno za sve učenike i nastavnike od trenutka kada uđu u školsko dvorište dok iz njega ne izađu-ističe Asković.

U Rasinskom okrugu trenutno je zaraženo oko 0.55 odsto učenika.

-Među đacima nema mnogo obolelih, na osnovu broja učenika u celom Rasinskom okrugu trenutno je zaraženo oko 0.55 odsto učenika. U Rasinskom okrugu u srednjim i osnovnim školama pozitivno je 38 nastavnika i 13 radnika koji pripadaju vannastavnom osoblju-navodi Asković.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 12. do 19. januara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 3.074 (0,4 odsto) obolelih. Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 2,8 odsto.

M.S.

 

Ostale vesti

back-to-top