Takmičenje „Volonterski izazov“ u Edukativnom centru

Postavljeno: 23.02.2024

U Edukativnom centru Kruševac održano je dvodnevno takmičenje pod nazivom “Volonterski izazov” na kome je učestvovalo ukupno 60 mladih sugrađana, uzrasta od 15 do 30 godina, podeljenih u 15 timova sa različitim brojem članova koji su imali zadatak da osmisle i predstave predloge volonterskih akcija

Cilj realizacije takmičenja timova „Volonterski izazov“ je da se organizuje podsticajno okruženje prijavljenim timovima mladih ljudi koji će, tokom trajanja osmisliti i objasniti inovativne modele rešenja za ustanovljene potrebe u lokalnoj zajednici i predložiti volonterske akcije na osnovu raspoloživih resusrsa u lokalnoj zajednici koje će odgovarati na te potrebe.

– Uz kreativni rad na istraživanju potreba u našoj lokalnoj zajednici, mladi su kreirali sjajne volonterske akcije. Tokom trajanja takmičenja, sjajno smo se zabavili, deleći iskustva i stvarajući nezaboravne trenutke. Takmičenje je završeno prezentacijama predloga volonterskih akcija, a nakon toga je odabrano šest predloga najboljih koje će biti nagrađene i realizovane u naredna dva meseca – rekla je Violeta Stevović, izvršna direktorka Edukativnog centra Kruševac.

Ovo takmičenje je organizovano kao aktivnost u projektu „Volonterski izazov – mladi pokreću zajednicu“ koji sprovodi Edukativni centar, a inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), sufinansira grad Kruševac, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

J. S.

Ostale vesti

back-to-top