Otvoren Klub za inovacije

Postavljeno: 07.04.2023

Uz podršku UNICEF-a u Srbiji i implementacionog partnera Dostignuća mladih u Srbiji, Edukativni centar – Kruševac osnovao je i opremio Klub za inovacije

Svečano otvaranje Kluba za inovacije održano je juče uz prisustvo kancelarije UNICEF-a u Srbiji, Dostignuća mladih, javnih ustanova,organizacija civilnog društva, mladih, učenika kruševačkih srednjih škola i drugi.

Rukovoditeljka programa za mlade kancelarije UNICEF-a, Stanislava Vučković istakla je da su ciljevi kluba za inovacije povezivanje mladih koji žele da učestvuju u društvenim promenama i da ih kreiraju uz pomoć drugih institucija, ustanova i drugih nevladinih organizacija.

Direktorka Edukativnog centra Violeta Stevović se javno zahvalila podršci UNICEF-a i kolegama iz Junior Achievement-a dostignuća mladih Srbije koji su prepoznali potrebe mladih u Kruševcu i pružili podršku za otvaranje jednog ovakvog specifičnog kluba.

Ispred mladih obratio se Vladeta Malićanin, predstavnik UPSHIFT tima Eco Ways koji je rekao da je zahvalan Edukativnom centru Kruševac i UNICEF-u što im je omogućen ovakav prostor gde će moći da stvaraju i realizuju svoje ideje.

– Jedno veliko hvala za ovo, ovaj prostor je sjajan, ovde ćemo svi mi mladi moći da provodimo vreme i da se družimo, istovremeno i da stvaramo nešto novo – kazao je Malićanin

U moderno uređenom prostoru, Klub je savremeno tehnički opremljen (3D štampač, oprema za audio i video produkciju, grafička tabla, laptop računari, VR naočare i drugo) i omogućava mladima da se okupljaju, informišu, pokreću inicijative i ostvaruju saradnju.

T. Stanković
M.Milošević

Ostale vesti

back-to-top