Svetosavski đaci : Nađa Radenković, ŠOSO “Veselin Nikolić”

Postavljeno: 27.03.2021

– Osećam se veoma ponosno jer sam postigla to da budem najbolja, u šta nisam verovala. Znala sam da ću da budem odlična, ali nisam ni sanjala da ću biti najbolja. Svi su me pohvalili i najlepše čestitke mi uputili. Drugari iz odeljenja su mi čestitali – kaže Nađa Radenković za KruševacGrad.

Nađa Radenković, učenica osmog razreda OŠ “Veselin Nikolić”, Svetosavski je đak u toj školi. Nastavničko veće prepoznalo je njen rad, trud i odličan uspeh zbog kojih je nagradu zaslužila.
Ova osmakinja je ponosa na svaki svoj uspeh, ali je najsrećnija zbog Svetosavske nagrade. U školi ređa petice, učestvuje na brojnim radionicama i aktivna je u Učeničkom parlamentu čija je predsednica.

– Na radionicama pričamo o raznim stvarima, o nasilju, o tome kako treba da se ponašamo. Sve radionice su pozitivne i korisne. Nažalost, zbog korone nije bilo puno radionica ove i prošle godine – objašnjava ona.

U slobodno vreme bavi se sportom i trudi se da što češće boravi u prirodi.

– U slobodno vreme igram odbojku, badmiton, košarku i preskačem vijaču. Nisam baš najbolja u sportu, ali volim da igram. Takođe, redovno idem i na korektivne vežbe zbog lepog stava. Volim prirodu i često šetam po Bagdali i Slobodištu – navodi ona.

U budućnosti sebe vidi kao krojačicu, pa će nastaviti školovanje u obrazovnom profilu konfekcijski šivač u ŠOSO “Veselin Nikolić”.

– Njen uspeh je rezultat rada svih kolega koji su joj predavali i koji se u školi bave decom. Ona je iz kuće donela fino, lepo vaspitanje pa se na taj način ponašanja nadogradilo sve ovo što mi radimo u školi. Nađa je redovna, učestvuje u svim aktivnostima, mnogo voli sport. Na vreme izvršava sve što treba, čak i pre vremena, odlično se snašla i u onlajn nastavi. Ona ima osećaj za drugu decu, voli da pomogne, ima veoma razvijenu empatiju. Zrela je u svojim odlukama i sigurna sam da će se brzo zaposliti posle školovanja – kaže Julija Ristić, defektološkinja nastavnica i Nađina razredna.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top