Svetosavski đaci: Miona Jovanović, OŠ “Vasa Pelagić”, Padež

Postavljeno: 19.05.2021

Svetosavska nagrada za ovu godinu pripala je Mioni Jovanović, učenici osmog razreda OŠ “Vasa Pelagić” u Padežu. Svojom svestranošću i uspesima na brojnim takmičenjima Miona je odskočila kao najbolja u svojoj generaciji, te je nastavničko veće ove škole odlučilo da baš ona dobije nagradu

– Ova nagrada je veliki uspeh za mene. Pošto ima dosta dece, nisam se nadala da ću baš ja da dobijem. Svi iz moje porodice su verovali da je zaslužujem, ali su se opet iznenadili kada sam je dobila – kaže Miona Jovanović.

Do sada se takmičila iz istorije i biologije i osvojila brojne nagrade na opštinskom i okružnom niovu.

– Na takmičenja iz istorije i biologije sam redovno išla do 7. razreda, kada je korona zaustavila takmičenja. Spremala sam se mesecima ranije, sat vremena dnevno, uvek sam bila zadovoljna svojim rezultatima – navodi ona.

Jedan od omiljenih predmeta joj je srpski, pošto veoma voli da čita.

– Više volim književnost od gramatike. Sve lektire sam pročitala, a čitam i mimo njih. Volim akcione i istorijske romane, poslednja knjiga koju sam pročitala je “Kraljica Viktorija” – ističe ona.

Miona želi da upiše Medicinsku školu, pa se marljivo sprema za prijemni.

– Za prijemni sam počela da se spremam u januaru, sada završavam zbirke i krećem da radim testove koji su bili ranijih godina. Upisaću Medicinsku školu, opšti smera, to me privlači, zanimljivo mi je jer ima dosta biologije, koju ja baš volim. Nadam se da ću jednog dana postati doktorka – objašnjava ona.

Ana Jovanović, Mionina razredna i nastavnica srpskog jezika i književnosti, kaže da je ona svestrana učenica i dobro prihvaćena.

– Miona je vođa, predsednik je odeljenja već 4 godine, učenici je rado biraju. Nema puno učenika osmog razreda u našoj školi, tako da se svi lepo druže. Da ih ima više i da ima veću konkurenciju verujem da bi bila još bolja i više motivisana da svoje kvalitete pokaže. Ona je sa minimalnim trudom mnogo postigla, svestrana je, učestvuje u humanitarnim aktivnostima, priredbama, voli dramsku sekciju i da vodi polemike na času – ističe ona.

Veruje da će Miona biti uspešna u životu, čime se god bude bavila.

– Miona je uporna i vredna, tako da ako bude lekar rado bih došla kod nje. Ima podršku u porodici, što se vidi i po rezultatima, njena starija sestra se bavi medicinom, pa verujem da će se i ona u tome pronaći. Uspeće u onome što bude naumila, jer je pokazala da ono što zacrta ume da ostvari – objašnjava Mionina razredna.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top