Svetosavski đaci: Marijana Milojević, OŠ “Knez Lazar”

Postavljeno: 09.05.2021

Učenica osmog razreda, Marijana Milojević, dobitnica je Svetosavske nagrade za ovu školsku godinu. Nastavničko veće OŠ “Knez Lazar” odabralo je baš nju, zbog odličnog uspeha i angažovanja na takmičenjima iz biologije, matematike i književnosti

– Ova nagrada mi puno znači, nadala sam se da ću da je dobijem, a kada sam je dobila porodica i prijatelji su bili srećni zbog mene – kaže Marijana Milojević za KruševacGrad.

Ova osmakinja učestovala je na brojnim takmičenjima iz biologije, matematike i književnosti. Aktivno peva u školskom horu i učestvuje u skoro svakoj priredbi od petog razreda.

– Najbolje sam se plasirala na takmičenju iz biologije u 5.razredu, tada sam došla do okružnog takmičenja gde sam osvojila 2. mesto. Za ovo takmičanje sam se spremala mesec dana – navodi ona.

Iako joj dobro idu prirodne nauke, uživa u učenju jezika, te su joj omiljeni predmeti srpski, engleski i italijanski. U slobodno vreme čita digitalne interaktivne romane i gleda naučno-fantastične filmove.

– Volim jezike, možda ih jednom budem studirala. Više volim književnost od gramatike. Pored školske lektire čitam interaktivne romane online. Oni mi baš okupiraju pažnju zato što su osmišljeni tako da se čitalac stavi u ulogu glavnog lika i sam bira avanturu u kojoj će učestovati – objašnjava ona.

Upisaće srednju Ekonomsku školu u Kruševcu, uveliko se sprema za prijemni.

– Trenutno sam svoje vreme okupirala školom. Spremam se za prijemni, zbog toga nemam puno vremena za aktivnosti van škole i za prijatelje. Nadoknadiću to sve preko raspusta. Ekonomsku školu sam odabrala zato što ima dobru perspektivu za dalje školovanje, takođe mislim da ću uz diplomu ove škole u budućnosti lakše naći posao – ističe ova učenica.

Njena razredna i predmetna nastavnic iz istorije, Milica Jocić, kaže da je Marija primerna učenica od samog početka.

– Marija je dobro prihvaćena od đaka s obzirom da je iz izdvojenog odeljenja u Sebečevcu došla ovde u matiču školu. Obično adaptacija te dece traje malo duže, ali ona se bez problema uklopila. Od 5. razreda je vredna i takmiči se, u celoj generaciji je imala najbolja postignuća. S obzirom na radne navike koje poseduje verujem da će biti uspešna čime se god bude bavila i sigurna sam da će imati svetlu budućnost – navodi ona.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top