Svečani prijemi za đake prvake

Postavljeno: 01.09.2021

U prvi razred osnovne škole danas je krenulo oko 1760 prvaka sa teritorije Rasinskog okruga. Škole su tim povodom, tradicionalno organizovale svečani prijem, uz prigodan program i poklone. Srećan početak školovanja, pored roditelja, drugara i budućih nastavnika poželeli su i predstavnici Gradske uprave

U OŠ “Nada Popović” 172 prvaka je uz zvuk himne “Bože pravde” ušlo u svet osnovnog obrazovanja. Ova škola, jedna je od najbrojnijih u Okrugu, te je u prvom razredu formirano 6 odeljenja. Uz reči dobrodošlice, prisutnima se obratila direktorka škole Jelena Ivanović.

– Dobro došla draga deco! Roditeljima želim da izrazim veliku zahvalnost što su poverenje poklonili baš našoj školi i našim učiteljicama. Čvrsto sam uverena da ćemo to poverenje opravdati. Od danas će vaša igra biti bogatija za učenje i mnogo novih interesovanja. Verujem da ćete uživati u tome. Budite dobri, poštujte svoje nastavnike i drugove. Želim vam svako dobro, zdravlje i lični napredak, samim tim će biti zadovoljniji vaši roditelji, a mi kao vaši nastavnici ponosni što ćete baš vi, jedna nova, najbolja generacija predstavljati nas u budućem radu – rekla je ona.

Svečanom prijemu prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave, a srećan početak prvacima je poželela gradonačelnica.

– Prvaci, želim vam da se lepo družite i lepo učite, da ovu školu ispunite osmehom, radošću i znanjem. Da slušate svoje nastavnike i roditelje, da vredno učite i radite i jednog dana kao ova starija deca nekim novim generacijama poželite srećan polazak u prvi razred. Čast mi je da vas sve pozdravim. Srećan vam početak novog školskog doba – poručila je gradonačelnica, Jasmina Palurović.

Svečano je bilo u svim školama u Kruševcu i Rasinskom okrugu, a pojedine škole su prijeme za prvake organizovale juče.

Podsećamo, u okviru mera populacione politike, Grad Kruševac je pripremio poklon čestitke za prvake vredne po dve hiljade dinara te publikaciju “Prvanka”. Grad je, takođe, obezbedio poklon čestitke za trećeg i četvrtog đaka u porodici, koji dobijaju po osam hiljada dinara ako su u osnovnoj, odnosno po 14 hiljada ako su u srednjoj školi.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top