Novina u Trsteniku: Prvacima poklon čestitka Opštine

Postavljeno: 01.09.2021

Opština Trstenik je prvi put ove godine izdvojila sredstva za poklon čestitku za đaka prvaka, što znači da će roditelji dece koja polaze u prvi razred osnovne škole dobiti po pet hiljada dinara

– Opštinsko veće je usvojilo odluku o podršci roditeljiima učenika osnovnih škola. Sredstva su opredeljena u budžetu, a prema našoj evidenciji,  289 prvaka će dobiti ovu čestitku. Mi smo već u komunikaciji sa školama koje će pribaviti brojeve tekućih računa roditelja i odmah ćemo ovaj simbolični poklon uručiti. To je iznos koji će rasteretiti kućni budžet u trenutku kada su veliki izdaci, kada se đak prvak prvi put oprema za školu – kaže Milena Turk, predsednica Opštine Trstenik.

Na različite načine lokalne samouprave podržavaju porodice čija deca polaze u školu.

Smatram da je podrška vrlo važna i prvi put smo se odlučili na ovaj korak. Naravno, veliki nam je izazov da podržimo porodice sa troje i više dece. To nam je velika ideja, ozbiljan zadatak i smatram da ćemo ovako, korak po korak, moći opredeljivanjem sredstava da podržimo naše porodice i da mogu da računaju na taj vid podrške od strane svoje lokalne samouprave – obećava čelnica te pomoravske opštine.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top