Zbog droge uhapšena trojica Kruševljana

Postavljeno: 02.09.2021

Kruševačka policija je uhapsila trojicu muškaraca iz tog grada, osumnjičenih da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela

Policija je, kako je saopšteno, uhapsila S. M. (51), P. M. (42) i M. V (37).

Pretresom stana osumnjičenog S. M., policija je pronašla improvizovanu laboratoriju sa pratećom opremom za veštačko uzgajanje  marihuane, oko 880 grama ove opojne droge spakovane u četiri kese, vagicu za precizno merenje, biljku kanabisa u saksiji visine oko 50 centimetara, preparate za uzgoj biljaka, termometar i semenke marihuane – saopšteno je iz policije.

Takođe, policija je pretresom stana P. M. u Kruševcu pronašla marihuanu, težine 132 grama.

Navedeno je da je u selu nadomak Ražnja, pretresom stana i drugih prostorija koje koriste S. M. i P. M. policija zatekla osumnjičenog M. V. za kojim je raspisana poternica, i pronašla gasni pištolj, vazdušnu pušku i 216 grama marihuane.

U ataru istog sela pronađene su 34 biljke za koje se sumnja da su kanabis, težine oko 18 kilograma u sirovom stanju, za koje se sumnja da su ih zasadili i uzgajali osumnjičeni – navedeno je u saopštenju.

Po nalogu nadležnog tužioca, njima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Kruševcu.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top