Stariji koriste mogućnost vakcinacije bez prijavljivanja

Postavljeno: 09.03.2021

Kruševljanka Dušanka Stanković (85) iskoristila je mogućnost da obavi vakcinaciju bez prijavljivanja preko eUprave i danas došla u Halu sportova

– Živim sama. Nije imao ko da me prijavi i sada kada sam preko televizije čula da može bez prijave došla sam. Mislim da je bolje da budem zaštićena baš zato što živim sama – kazala je Dušanka Stanković nakon što je primila prvu dozu vakcine.

Na vakcinaciju je došla i Milanka Milićević (65) koja smatra da je vakcinacija važna, odnosno da je suprotno niko se ne bi ni vakcinisao.

Prvu dozu vakcine u kruševačkoj Hali danas je primio i Zvonimir Trifunović (67), koji je prijavljen preko eUprave.

– Treba svi da se zaštitimo, zbog sebe i zbog naših porodica, treba svi da se vakcinišu, ako su pametni. Vidite da je ovo sve gore i gore, ovako možemo makar neki imunitet da stvorimo – smatra Trifunović.

Olivera Stefanović (67), koja je takođe bila prijavljena za vakcinaciju,veoma je zadovoljna organizacijom.

– Sve ide mejlom, šalju vam poruku, zovu telefonom, odlično je organizovamo. Treba biti savestan i poštovati preporuke ljudi iz te struke, nisam imala dilemu da li treba da primim vakcinu – kaže ona.

Vakcinacija građana starijih od 60 godina, koji nisu prijavljeni preko eUprave, od danas se, osim u Hali, odvija u tri seoske ambulante, u Velikom Šiljegovcu, Jasici i Velikim Kupcima. Na tim punktovima vakcinacija će se obavljati od 9. do 11. marta od 8 do18 časova, a ako bude interesovanja biće dodatnih termina.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top