SSP čestita školsku slavu i podseća na važnost obrazovanja

Postavljeno: 27.01.2022

Odbor Stranke slobode i pravde u Kruševcu čestita dan  Svetog Save i podseća na važnost uloge prosvetnih radnika te na potrebnu da se zaposlenima u toj delatnosti vrati dostojanstvo i da prosvetni radnici dobiju mesto koje im u društvu pripada

– Čestitamo svim prosvetnim radnicima, vaspitačima, učenicima i svim ostalim građanima današnji praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi. Podsetimo se na današnji dan uloge ove važne profesije koja predstavlja stub društva i obrazovanja svih generacija. Izborimo se da nam prosvetni radnici sa iskustvom vode Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – navela je u saopštenju za javnost povodom dana Svetog Save Jelena Živković, iz resora za obrazovanje kuševačkog Odbora SSP-a.

SSP smatra i da su zaboravljeni važnost obrazovanja i vaspitanja, dostojanstvo nastavnika, profesora, vaspitača, budućnost dece i svakodnevni problemi sa kojima se nastavnici sreću.

Poslednjih godina smo svedoci, dodaje SSP u saopštenju, eksperimenata i poigravanja sa obrazovnim sistemom, sa prosvetnim radnicima, sa učenicima, a obrazovanje i kultura su ostavljeni po strani.

Vratimo dostojanstvo zaposlenima u prosveti  kako se ne bismo previše udaljili od puta prosvetiteljstva. Borimo se da prosvetni radnik ponovo dobije položaj i mesto koje mu pripada u sistemu, da aktivno učestvuje u građenju sistema, da slobodno pita i bude pitan, da ga poštuju i cene – poručuje SSP u saopštenju za javnost.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top