SPO: Pristupanje EU „otključaće” tajna dosijea

Postavljeno: 22.12.2015

-Primena principa Evropske unije otopiće led umova zagledanih u prošlost, otključati tajna dosijea nereformisanih tajnih policija, montiranih presuda, i predstavljaće politički kraj onih koji podržavaju zločin i zločince – rekao je, između ostalog Darko Simonović, predsednik kruševačkog odbora SPO.

Simonović je rekao da je početak pregovora veliki događaj za Srbiju i njenu budućnost, te da je “integrativna suština Evropske unije” ključna za razvoj naše zemlje i “garant da nijedan građanin Srbije ne može imati status tuđinca u bilo kojoj evropskoj državi”.

Uveren da članstvo u EU ujedinjuje narode, privrede i kulture, Simonović smatra da ćeovaj proces sprečiti “kosovizaciju” naše budućnosti i da će EU “biti prinuđena da evropeizuje i Kosocvo i Metohiju, ali i sve zemlje nastale na razvalinama nekadašnje države”.

-Kao članica EU, Srbija će i na Kosovu i Metohiji moći da obezbedi sva prava svakog pojedinca, ali i naše duhovno i religijsko nasleđe – naglasio je Simonović.

Kao posebno važne vrednosti Evropske unuje, Simonović izdvaja zahtev za ujednačenim razvojem regiona, te fondove koje najbogatije države Evrope izdvajaju za stvaranje poretka socijalne pravde.

-SPO insistira da se tri četvrtine sredstava iz fondova EU u Srbiji usmeri ka najsiromašnijim regionima. Insistiramo na decentralizaciji, demetropolizaciji i snažnijim lokalnim upravama, te da se posebnim subvencijama ožive srpska sela jer je to jedini put da se zaustavi biološko odumiranje nacije – rekao je Simonović i dodao da SPO, kao moderna desnica ima obavezu da “istinom leči” evroskepticizam i razbija evrofobiju, čak i po cenu da im to donese politički gubitak.

Ostale vesti

Komentari

 1. Goran kaže:

  SPO kao stranka je uvek imala jasan stav i bez uvijanja je iznosila narodu istinu….Takva politika treba Srbiji.Iskreno se nadam da ce Srbija progledati.Puna podrska!

 2. Vjekoslav kaže:

  Spo je uvek krcio eu put i nikad nije strancario kao drugi. Zato je i platio najvecu cenu borbe za eu vrednosti

 3. Rade kaže:

  Od osnivanja SPO se zalaze da Srbija bude u drustvu modernih evropskih zemalja.Gospodin Simonovic je to sve objasnio i ja samo mogu dodati da se slazem sa tim.Clanstvo u EU otvara sva vrata i garantuje bolju i srecniju buducnost.

 4. Никола Савић kaže:

  SPO bez okolišanja ukazuje da bez otvaranja tajnih dosijea komunističkih službi , nema istinske evropeizacije Srbije , bravo !

 5. Фикус kaže:

  Eh , kamo lepe sreće da je u Srbiji bilo više sluha za vizionarske stavove SPO-a i da su otvoreni tajni dosijei , DB-a ! Srbija bi se oslobodila balasta komunističke prošlosti , ne bi bilo pljačkaške privatizacije posle 5. oktobra 2000-te , ubistva premijera , Zorana Đinđića i kamo kada , naša država postala bi članica NATO-a i , Evropske unije ! No , ni sada nije kasno , naprotiv !

 6. desanka kaže:

  od osnivanja spo ukazuje na put ekonomskog razvoja Srbije a to je clanstvo u EU otvaranjem tajnih dosijea Srbija bi doznala istinu i završila bi se vladavina komunista a Srbija bi krenula ka ekonomskom razvoju

 7. Petar Miladinović kaže:

  Drsgo mi je što vidim da stranka moje mladosti polako staje na noge! SPO je potreban Srbiji, jer samo sa jakim Srpskim pokretom obnove i Srbija postaje jača i bolja! Gospodina Simonovića lično poznajem i znajući koliki je njegov elan i entuzijazam, ako ga bar malo prenese na Kruševac, to će biti sigurno lepše mesto za življenje nego sada!

 8. Vladan kaže:

  Komunizam je upropastio Srbiju. Jedino SPO, koji se oduvek dosledno borio protiv istog, može Srbiji da donese prosperitet.

 9. Petar kaže:

  U potpunosti podržavam SPO i gospodina Simonovića. Srbiji su preko potrebne evropske vrednosti. Pre svega nam je potrebno da Srbija postane uređena država u svakom smislu, a pregovori o pristupanju EU će nam i te kako pomoći u tome.

 10. desa kaže:

  spo i Vuk od osnivanja se bore za istinu i ekonomski razvoj Srbije bore se i danas . Veliki je broj gradjana Srbije koji podrzavaju spo i Vuka jer znaju da je to jedini put za Srbiju spo je bila velika stranka i bice ponovo uskoro Gradjani Srbije svatju i znaju da je spo i Vuk uvek govorili istinu i uvek su bili na pravom putu ekonomskom razvoju a to je učlanjenje u EU spo i Vuk govore istinu a istina uvek pobeđuje pobediće i u Srbiji uskoro

 11. reks kaže:

  otvaranjem tajnih dosijea završila bi se vladavina komunista db i Srbija bi krenula putem ekonomskg razvoja samo ekonomski srednje razvijena Srbija moze da brani svoje nacionalne interese na Balkanu onda je jedini put učlanjenje Srbije u EU za put ekonomskog razvoja Srbije je uvek bio spo od osnivanja sve je veci broj gradjana Srbije koji podrzavaju spo jer spo i Vuk uvek bili na pravom putu ekonomskom razvoju Srbije

 12. Mara kaže:

  Podržavam ideje o decentralizaciji i oživljavanju sela. Rasinski okrug zaslužuje daleko bolju ekonomsku poziciju, zbog industrije i poljoprivrede. U Rasinskom okrugu se dosta proizvodi i izvozi, što su uslovi za ekonomski boljitak. Dopada mi se i što ima diplomiranih inženjera u političkom životu Kruševca. Mislim da je ova struka maltene skrajnuta u Srbiji. Priča se stalno i žali što se smanjuju plate lekara i profesora. A šta je sa inženjerima? Koliko njih radi u svojoj struci, i za koju platu? Ništa nama nema bez proizvodnje.

 13. Rada Vel Šiljegovac kaže:

  E, za ovakvu zrelu i odgovornu politiku – svaka čast! Ovo je jedini način da napokon pokrenemo grad i državu. Bravo Simonoviću! Svaka čast za SPO!

 14. Desa kaže:

  SPO definitivno vodi zdravu politiku, koja je u interesu građana i naše budućnosti. Ulazak u EU znam da nije ulazak u raj, ali najmanje što jeste – izlazak iz pakla u kome se decenijama već nalazimo. Želim vam uspeha na izborima.

14 thoughts on “SPO: Pristupanje EU „otključaće” tajna dosijea

Comments are closed.

back-to-top