+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » SPO: Pristupanje EU „otključaće” tajna dosijea

SPO: Pristupanje EU „otključaće” tajna dosijea

-Primena principa Evropske unije otopiće led umova zagledanih u prošlost, otključati tajna dosijea nereformisanih tajnih policija, montiranih presuda, i predstavljaće politički kraj onih koji podržavaju zločin i zločince – rekao je, između ostalog Darko Simonović, predsednik kruševačkog odbora SPO.

Simonović je rekao da je početak pregovora veliki događaj za Srbiju i njenu budućnost, te da je “integrativna suština Evropske unije” ključna za razvoj naše zemlje i “garant da nijedan građanin Srbije ne može imati status tuđinca u bilo kojoj evropskoj državi”.

Uveren da članstvo u EU ujedinjuje narode, privrede i kulture, Simonović smatra da ćeovaj proces sprečiti “kosovizaciju” naše budućnosti i da će EU “biti prinuđena da evropeizuje i Kosocvo i Metohiju, ali i sve zemlje nastale na razvalinama nekadašnje države”.

-Kao članica EU, Srbija će i na Kosovu i Metohiji moći da obezbedi sva prava svakog pojedinca, ali i naše duhovno i religijsko nasleđe – naglasio je Simonović.

Kao posebno važne vrednosti Evropske unuje, Simonović izdvaja zahtev za ujednačenim razvojem regiona, te fondove koje najbogatije države Evrope izdvajaju za stvaranje poretka socijalne pravde.

-SPO insistira da se tri četvrtine sredstava iz fondova EU u Srbiji usmeri ka najsiromašnijim regionima. Insistiramo na decentralizaciji, demetropolizaciji i snažnijim lokalnim upravama, te da se posebnim subvencijama ožive srpska sela jer je to jedini put da se zaustavi biološko odumiranje nacije – rekao je Simonović i dodao da SPO, kao moderna desnica ima obavezu da “istinom leči” evroskepticizam i razbija evrofobiju, čak i po cenu da im to donese politički gubitak.

-Primena principa Evropske unije otopiće led umova zagledanih u prošlost, otključati tajna dosijea nereformisanih tajnih policija, montiranih presuda, i predstavljaće politički kraj onih koji podržavaju zločin i zločince - rekao je, između ostalog Darko Simonović, predsednik kruševačkog odbora SPO. Simonović je rekao da je početak pregovora veliki događaj za Srbiju i njenu budućnost, te da je “integrativna suština Evropske unije” ključna za razvoj naše zemlje i “garant da nijedan građanin Srbije ne može imati status tuđinca u bilo kojoj evropskoj državi”. Uveren da članstvo u EU ujedinjuje narode, privrede i kulture, Simonović smatra da ćeovaj proces sprečiti “kosovizaciju” naše budućnosti i da će EU “biti…

Review Overview

Rejting korisnika 4.7 ( 42 glasova)

14 komentari

 1. SPO kao stranka je uvek imala jasan stav i bez uvijanja je iznosila narodu istinu….Takva politika treba Srbiji.Iskreno se nadam da ce Srbija progledati.Puna podrska!

 2. Spo je uvek krcio eu put i nikad nije strancario kao drugi. Zato je i platio najvecu cenu borbe za eu vrednosti

 3. Od osnivanja SPO se zalaze da Srbija bude u drustvu modernih evropskih zemalja.Gospodin Simonovic je to sve objasnio i ja samo mogu dodati da se slazem sa tim.Clanstvo u EU otvara sva vrata i garantuje bolju i srecniju buducnost.

 4. SPO bez okolišanja ukazuje da bez otvaranja tajnih dosijea komunističkih službi , nema istinske evropeizacije Srbije , bravo !

 5. Eh , kamo lepe sreće da je u Srbiji bilo više sluha za vizionarske stavove SPO-a i da su otvoreni tajni dosijei , DB-a ! Srbija bi se oslobodila balasta komunističke prošlosti , ne bi bilo pljačkaške privatizacije posle 5. oktobra 2000-te , ubistva premijera , Zorana Đinđića i kamo kada , naša država postala bi članica NATO-a i , Evropske unije ! No , ni sada nije kasno , naprotiv !

 6. od osnivanja spo ukazuje na put ekonomskog razvoja Srbije a to je clanstvo u EU otvaranjem tajnih dosijea Srbija bi doznala istinu i završila bi se vladavina komunista a Srbija bi krenula ka ekonomskom razvoju

 7. Petar Miladinović

  Drsgo mi je što vidim da stranka moje mladosti polako staje na noge! SPO je potreban Srbiji, jer samo sa jakim Srpskim pokretom obnove i Srbija postaje jača i bolja! Gospodina Simonovića lično poznajem i znajući koliki je njegov elan i entuzijazam, ako ga bar malo prenese na Kruševac, to će biti sigurno lepše mesto za življenje nego sada!

 8. Komunizam je upropastio Srbiju. Jedino SPO, koji se oduvek dosledno borio protiv istog, može Srbiji da donese prosperitet.

 9. U potpunosti podržavam SPO i gospodina Simonovića. Srbiji su preko potrebne evropske vrednosti. Pre svega nam je potrebno da Srbija postane uređena država u svakom smislu, a pregovori o pristupanju EU će nam i te kako pomoći u tome.

 10. spo i Vuk od osnivanja se bore za istinu i ekonomski razvoj Srbije bore se i danas . Veliki je broj gradjana Srbije koji podrzavaju spo i Vuka jer znaju da je to jedini put za Srbiju spo je bila velika stranka i bice ponovo uskoro Gradjani Srbije svatju i znaju da je spo i Vuk uvek govorili istinu i uvek su bili na pravom putu ekonomskom razvoju a to je učlanjenje u EU spo i Vuk govore istinu a istina uvek pobeđuje pobediće i u Srbiji uskoro

 11. otvaranjem tajnih dosijea završila bi se vladavina komunista db i Srbija bi krenula putem ekonomskg razvoja samo ekonomski srednje razvijena Srbija moze da brani svoje nacionalne interese na Balkanu onda je jedini put učlanjenje Srbije u EU za put ekonomskog razvoja Srbije je uvek bio spo od osnivanja sve je veci broj gradjana Srbije koji podrzavaju spo jer spo i Vuk uvek bili na pravom putu ekonomskom razvoju Srbije

 12. Podržavam ideje o decentralizaciji i oživljavanju sela. Rasinski okrug zaslužuje daleko bolju ekonomsku poziciju, zbog industrije i poljoprivrede. U Rasinskom okrugu se dosta proizvodi i izvozi, što su uslovi za ekonomski boljitak. Dopada mi se i što ima diplomiranih inženjera u političkom životu Kruševca. Mislim da je ova struka maltene skrajnuta u Srbiji. Priča se stalno i žali što se smanjuju plate lekara i profesora. A šta je sa inženjerima? Koliko njih radi u svojoj struci, i za koju platu? Ništa nama nema bez proizvodnje.

 13. Rada Vel Šiljegovac

  E, za ovakvu zrelu i odgovornu politiku – svaka čast! Ovo je jedini način da napokon pokrenemo grad i državu. Bravo Simonoviću! Svaka čast za SPO!

 14. SPO definitivno vodi zdravu politiku, koja je u interesu građana i naše budućnosti. Ulazak u EU znam da nije ulazak u raj, ali najmanje što jeste – izlazak iz pakla u kome se decenijama već nalazimo. Želim vam uspeha na izborima.

x

Proveri i

Ženski fudbalski klub Napredak Junior čuva treće mesto

Fudbalerke kruševačkog Napredak juniora pobedile su na svom terenu ŽFK Radničkog 2012 sa 7:3. Kruševljanke su sačuvale treće mesto na ...

Otvoren javni poziv za finansiranje vantelesne oplodnje

Grad Kruševac je, u okviru programa podsticanja nataliteta, raspisao je Javni poziv za dodelu novčanih sredstava parovima koji su u ...

Srednja škola Brus – vicešampioni Srbije u preduzetništvu

Takmičenje iz preduzetništva održano je u online formatu, u organizaciji Beogradske bankarske akademije, a pod nazivom Start-up i učeničko preduzetništvo. ...

Glasajte za projekte koje će A1 Srbija podržati sa 10 miliona dinara

– Tri odabrana projekta u oblasti javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije dobiće ukupno 10 miliona dinara u okviru novog društveno ...

Rukometaši Župe ne silaze sa prvog mesta

Rukometaši Župe iz Aleksandrovca i nakon 17. kola Prve B lige ubedljivo vode na tabeli sa 25 bodova, u konkurenciji ...