SPO o izborima: Ubrzavanje evropskog puta Srbije

Postavljeno: 28.01.2016

Srpski pokret obnove smatra da je ključni razlog za premijerovu odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora potreba za novim osnaživanjem procesa evropskih integracija i ubrzavanjem evropskog puta Srbije. Stoga, mi odluku premijera Srbije Aleksandra Vučića podržavamo, jer sve navedeno jesu i ciljevi Srpskog pokreta obnove, i naš program i istorija – komentar je Darka Simonovića, predsednika gradskog odbora SPO o vanrednim parlamentarnim izborima

spo2SPO smatra da se istovremeno održavanje parlamentarnih sa lokalnim izborima može odraziti samo na veću izlaznost birača, a ne i na njihov rezultat. O predizbornim koalicijama Simonović kaže:

SPO je u koaliciji sa strankom premijera Vučića i kao što je svima poznato najsnažnije podržavamo evropske reforme, Briselski sporazum, jasno zalaganje za pomirenje i strateško partnerstvo Srba i Bošnjaka, kao i za integracije Srbije u porodicu uređenih evropskih država uz očuvanje naših, tradicionalno dobrih, odnosa sa Rusijom i Kinom.

Temelj državne strategije – Srbija u Evropi i na Zapadu je od najvećeg značaja za građane Srbije i stoga ta strategija uživa najsnažniju i najiskreniju podršku Srpskog pokreta obnove.

Simonović podseća da je SPO i na prethodnim parlamentarnim i na lokalnim izborima za mesne zajednice u Kruševcu nastupao zajedno sa SNS, te da su njihovi kandidati ostvarili “potpun trijumf u gotovo svim mesnim zajednicama”.

Ubrzane reforme, uz sprovođenje svih mera i na nivou države i grada koje doprinose stimulisanju investicija smatramo neophodnim uslovom za ekonomski rast i razvoj Kruševca, a samim tim i za otvaranje novih radnih mesta i sistemsko rešavanje problema nezaposlenosti, te je saglasje o ovim prioritetima i osnova našeg strateškog partnerstva na lokalnom nivou.

Inače, razgovori o nastavku saradnje i zajedničkom nastupu između SNS i SPO još nisu počeli i očekujemo ih veoma brzo – kaže Simonović.

Izvor: Novine GRAD

Ostale vesti

Komentari

 1. Miša kaže:

  Sviđa mi se jasna podrška reformama od strane SPO. Nikad SPO nije pružao podršku lošoj politici niti kupovao glasove demagogijom. Reforme koje sprovodi Vučić vode ozdravljenu društva i boljem životu svih nas i to treba imati na umu čak i kada su neke od njih neprijatne i pogađaju nas.

 2. misirac kaže:

  Srpski pokret obnove ima izvanredne ljude , medju njima je i svakako Darko Simonovic predsednik gradske organizacije SPO Krusevac.

 3. desanka kaže:

  podržavam Darka Simonovića sve sto je napisao istina je spo je uvek bio za ekonomski razvoj Srbije za Srbiju u EU spo uvek ima dobra rešenja za izlazak Srbije iz ekonomske krize

 4. Nina Andrić kaže:

  Upravo to – privlačenje investicija koje mogu doneti novi posao, otvaranje novih radnih mesta, ekonomska obnova nekad jakog Kruševca – najvažnija je stvar za građane Kruševca.

 5. Nikola P. kaže:

  Najiskrenija proevropska opcija je SPO. Cestitam na doslednisti. SPO ima dobre kadrove poput Siminovica pa kao takav je pogodan koalicuoni partner jer pored glasova ima I znanje I razvijenu infra strukturu.

 6. Marko kaže:

  Jedino SPO ima iskrenu i doslednu politiku! Neverovatno je da DS nepodrzava pro Evropsku Vucicevu politiku a vamo kao Evropejci , ili nisu vise ? samo da bi se razlikovali od Vucica ! U DSu nema posle DJindjica ni P odpolitike !

 7. Vjekoslav kaže:

  Isti ciljevi obe stranke demontiranje komunizma u pravu ekonomiji donosenjem gradjanskog zakonjka, smanjenjem uprave, javnih preduzeca …svega sto je nasledjeno iz kumunizma

 8. Marinko kaže:

  Hteo to neko da prizna ili ne – ovo je jedina ispravna politika danas u Srbiji. Stoga, puna podrška za SPO, a ako bi u državi bilo više partija spremnih za ozbiljne reforme, Vlada Srbija bi još lakše gurala državu napred, u pravcu modernizacije i ekonomskog razvoja.

 9. Milićević Kaonik kaže:

  SPO je dosledan u ovim svojim stavovima i zato zaslužuje svo poštovanje moje porodice. Ne želim da mi deca žive u izolovanoj zemlji, u svađi i sukobu sa svetom i vremenom. A razne samozvane demokrate i njihove bezbrojne frakcije koje se trude da podmetnu klip pod točkove premijeru koji hrabro gura Srbiju napred, treba da se zapitaju zašto one stotine hiljada koje su glasale za njih danas ne možemo očima da ih vidimo. Napred SNS i SPO, jer želimo da i Srbiji napokon krene!

 10. Милена kaže:

  Ovaj SPO je i danas zakon i primer ozbiljne politike. Zaslužuje da se vrati na glavnu političku pozornicu, a lista SNS sa SPO će verovatno da počisti sve ostale u gradu. Puna podrška!

 11. Radojko kaže:

  Bravo za SPO. Tako treba da se ponaša moderna, odgovorna srpska desnica. Imaćete moju podršku na izborima, sami ili u koaliciji.

 12. Radojko kaže:

  Puna podrška Simonoviću! Ostali ste dosledni politici koju danas i gotovo sve druge relevantne stranke prihvataju.

 13. Milica Macanković kaže:

  Svaku reč potpisujem.

 14. Grada kaže:

  Od prvog dana sam glasala za demokrate, ali kad vidim danas s kim sve koketiraju i na šta su spali, muka me uhvati. Ovo što priča Simonović potpuno je tačno. Bez ozbiljnih i temeljnih reformi, teško bi nam bilo spasa.

 15. Marijana kaže:

  Dobro da neko vidi da nam uzori ne smeju biti Kim Il Sung i slični. Ipak smo mi stara i ugledna evropska država.

 16. Raško kaže:

  Mene politika mnogo ne zanima. Ali, uvek ću podržati ovakve stavove, jer želim da i nama jednom krene. A mimo Zapada i razvijenog sveta pokazalo se da ne možemo.

 17. Gile kaže:

  Videli smo šta nam je u nedavnoj prošlosti doneo sukob sa zemljama razvijenog Zapada. Vreme je da mudrošću, kao nekad Miloš, Srbiju unapređujemo.

 18. Zoki kaže:

  Tacno tako, potpuno ste u pravu, gospodine Simonovicu! SPO se od svog osnivanja zalaze za clanstvo Srbije u evropskoj porodici naroda, zbog toga je potpuno ocekivana i prirodna podrska ove Stranke politici koju sprovodi, premijer Vucic! Naravno, logika nalaze, da SNS i SPO kao iskreno proevrpske Stranke i na predstojecim vanrednim parlamentarnim izborima budu, koalicioni prtneri!

 19. Dragan kaže:

  Premijer Srbije je bio sasvim jasan u obrazloženju razloga za raspisivanje parlamentarnih izbora. Obezbeđivanje podrške reformskoj politici koju vodi u naredne 4 godine je uslov da bi mogao brže da menja na bolje ambijent u državi. A bez još boljeg stanja na nivou države, kakva god bila kolalna vlast i politika, nema osetnijeg poboljšanja. Zato svaka podrška reformama je dobrodošla i dragocena. SPO se poneo kao odgovorna politička opcija i zaslažuje sve pohvale jer interes države i grada stavlja iznad strančarenja i velikih obećavanja bez pokrića.

 20. Laza kaže:

  E ovo podržavam. Napokon da neko govori o proizvodnji, jer od velikih politika i istorijskih misija ova država dođe do gubitka teritorija i neviđene bede.

 21. Maki kaže:

  Za pet godina ovo će biti politika i onih koji osporavaju značaj evropskih integracija i uvođenja Srbije u red pristojnih, uređenih, razvijenih država. U svakom pogledu, ovo je naš interes.

 22. Ивица Рибарска бања kaže:

  Razne demokrate treba da se ugledaju na SPO. Ovako treba da se ponaša moderna stranka. Iako sam bliži levici, uvek ću pre dati glas za SPO koji razmišlja i radi za bolju budućnost onih koji ostaju iza nas nego za kalkulante, šićardžije koji bi danas da napadaju vladajuću partiju pa čak i kada radi ono za šta su se navodno do juče i sami zalagali. Ne kažem da vlast treba da bude „sveta krava“, ali ne treba niko da im podmeće nogu za ono što dobro rade. SPO to vidi i zato ta stranka ima bolju perspektivu od svih novonastalih stranaka iz DS-a kao i od razvaline koja je ostala od samog DS.

 23. Raško kaže:

  Posle raspada Koalicije Zajedno, bez obzira što sam znao da je veća krivica na Đinđiću, smatrao sam da tada prepredeniji i lukaviji Zoran lakše može da smeni režim, sve i muljajući s njim. No, posle svega, a naročito načina na koji je DS prodao sve ideale za koje sam se borio vidim da sam silno tada pogrešio. Srbija bi da Vuka nisu rušile i demokrate koliko i Milošević sa SPO na čelu davno postala članica EU, a sve one nesreće, poraz na Kosovu i bombardovanje Srbije bili bi izbegnuti. Drago mi je da SPO opet jača, a kada on nekog podržava budite sigurno da taj vuče dobre poteze za Srbiju.

 24. Igi kaže:

  Potpuno se slažem. Srbija je na dobrom putu, samo reforme moraju biti još i brže. I zato je SPO danas dragocen!

 25. Ivica kaže:

  Naravno da boljeg puta nema. Životni standard, ljudska prava, najveće plate, zaštita svake vrste za običnog čoveka, sigurnost najveća je upravo u uređenim zemljama EU i stoga nama ideal mora biti da dostignemo njihove standarde. U nedavnoj prošlosti, devedesetih godina prošlog veka, u sukobima sa najrazvijenijim zemljama Zapada videli smo šta je naša lepa Srbija dobila. Razvaline, uništenu infrastrukturu, hiperinflaciju, bedu i siromaštvo afričkog nivoa. Umesto toga, mi treba da težimo stvarnosti kakvu imamo u zemljama Evropske unije. Uostalom, zašto na desetine hiljada mladih ljudi godinama unazad odlazi put tih država da tamo živi i radi? Zato ova politika zaslužuje punu podršku, zato podržavam stavove koje je izneo predsednik SPO.

 26. Ranko kaže:

  Ma treba pošteno reći – glupom politikom s kraja prošlog veka Srbija je toliko opustošena i osiromašena, da ne bismo mogli ni da preživimo bez podrške sa Zapada. Uostalom, zašto su sve vlade i nakon kraha Miloševićevog kriminalnog režima (pa čak i ona verbalno protivnika EU Koštunice) tražile pomoć sa Zapada, novac iz evropskih fondova?

 27. Раде kaže:

  Definitivno mi drugi put i nemamo. Sa ovim što govori SPO se slažem, ali ako i ne poradimo na tome da i sebe same promenimo, da radimo više i marljivije ni EU nam neće pomoći.

 28. Karalić kaže:

  Nadam se da će ovog puta narod dobro razmisliti koga glasa. Dopada mi se da je SPO za reforme, jer su one uslov da se brže menjamo i razvijamo.

 29. Milan Radeljić kaže:

  Imate moju podršku za ozbiljnu politiku koju vodite. Nama ne trebaju više demagozi, niti oni koji pričaju ono što narod želi da čuje, već oni koji su spremni da preuzmu odgovornost u svoje ruke i vode politiku koja je u korist građana i države. Bravo Simonoviću! Bravo za SPO!

 30. Zoran kaže:

  Sviđa mi se što je SPO odgovorno i konstruktivno ponaša. Srbija mora da pobedi siromaštvo a to može samo ako prihvati pravila koja važe u najrazvijenijim državama sveta – a to su uglavnom zemlje Evropske unije.

 31. Jova kaže:

  SPO je dosledan u evropskoj politici. I zaslužuje pohvalu za to. Ne kažem da je sve tamo savršeno, ali svakako su evropske države u svakom pogledu najuređenije. I zato mi moramo da težimo uvođenju evropskih vrednosti ovde aklo želimo da nam se stanje u društvu popravi.

 32. Milenko kaže:

  Definitivno je politika danas daleko bolja nego u vreme Miloševića. Dok je ovde vođena politika sukoba sa svetom i uticajnim državama, mi smo gubili teritorije, ginuo nam je narod, a usput smo i totalno osiromašili. Zato je važno voditi politiku koja nas neće uvlačiti u nove sukobe i nesreće, već neprijateljstva pretvarati u prijateljstva. Zato je važno da SNS, SPO i svi drugi koji vode politiku evrointegracija osvoje što više glasova na predstojećim izborima.

 33. Radivoje Jokic kaže:

  SPO zaslužuje sve pohvale. Kod njih nema strančarenja kad su važna državna pitanja po sredi. Opet, pravo u centar!

 34. Мица kaže:

  Kad god je Srbija bila okrenuta ka Evropi i težila modernizaciji bila je i snažna i imala uticaj i velike saveznike u međunarodnoj politici. A bez tog uticaja ne mogu se ostvariti nikavi interesi. Zato i jesam za ovo što SPO govori.

 35. Рајко Шашиловац kaže:

  Uvek je SPO video pre i dalje od drugih. Plaćao je cenu jer je govorio i neprijatne istine, a podršku evropskom putu ničim nije uslovljavao. Malo je onih koji kao ova stranka ima kredibilitet posle svega šta smo prošli.

 36. Милован kaže:

  Definitivno mora da se stvori atmosfera koja će privući strane partnere, kako bi kruševačke fabrike bile ponovo pokretačka snaga privrednog prosperiteta. Stvaranje osnove za nova ulaganja, za nova radna mesta, a to možemo samo u saradnji sa najrazvijenijim zemljama Zapada uz povraćeni ugled u zemlji ali i u regionu, naš je najveći interes danas. I još samo dodatno ohrabriti i ubrzati reforme.

 37. Jelena M. kaže:

  Iako sam ranije bila član DS, moram da priznam da najmoderniju, zrelu, i promišljenu politiku danas vodi upravo SPO.

 38. Ana kaže:

  Zbog ovakvih je odbor u Krusevcu propao. Ko sve danas nece da vodi politicke stranke. SPO je uvek bio ispred svih i gledao unapred ali samo nije umeo da sve to vidi medju svojim redovima.

 39. Goksi kaže:

  Baš naprotiv. Srbija je teško postradala i propadala što su je u prošlosti vodili neobrazovani i neodgovorni ljudi koji su jedino gledali kako da se ulizuju biračima. Jedino je tačno od onog što si napisala da je SPO uvek bio ispred svih i gledao i radio u korist budućnosti. U svakom slučaju čovek koji je dokazao da ume da bude uspešan u svojoj profesiji poput Simonovića veliko je osveženje za naš grad.

 40. Rade Golovode kaže:

  Propadali su i država, i grad, i politike i stranke dok su ih vodili večiti političari koji su pre svega od politike živeli i koji najčešće sem vođenja politike ništa drugo nisu radili. Drago mi je da SPO danas vode ljudi koji ne žive od politike, već su obrazovani i uspešni u profesijama kojima se bave. Samo oni koji su uspešni u svom poslu verujem da će voditi dobru i zdravu politiku po grad i državu.

  1. Ana kaže:

   Pa raspitajte se dobro kako uspesno vodi propalu firmu. A jos gore vodi Stranku sa puno spletki i izmisljanja.

 41. Ivan kaže:

  Vaši providni pokušaji da predstavite kako je navodno kruševački odbor propao besmisleni su jer umesto dokaza da je „propao“ pominjete navodne spletke i izmišljanja. Bez ikakve dileme kruševački odbor je jedan od najbolje organizovanih na kruševačkoj političkoj sceni i to mu danas priznaju čak i politički protivnici.

 42. Mirko Kovic kaže:

  Poverenje privatnih vlasnika uživaju samo sposobni i uspešni ljudi. Niko ne drži neuspešne direktore, pa ni radnike zbog lepih očiju. Važno je i da javna preduzeća dostignu taj nivo.

 43. Ana kaže:

  Mnogi su videli ko je i sta je Darko Simonovic i isto tako se nadam da ce te vi svi uvideti to i samo se nadam vrlo brzo da ne bude kasno.

 44. Mirko Kovic kaže:

  I ja se nadam da će svi uvideti, jer to grantuje novi uzlet Srpskog pokreta obnove u našem gradu. I SPO-u baš kao i gradu upravo najviše i trebaju tako obrazovani, mudri i hrabri ljudi, a ne društveni paraziti iz javnih preduzeća niti oni koji u politiku ulaze kako bi preko nje došli do posla. Inače, nesuđena poslanice xxxxna (ovde: Ana) džaba se nadate nečem brzom jer vam je za to kasno. Uzgred, ako se niste manuli želje da budete poslanica poradite na pravopisu.

 45. Lazar Balšićeva kaže:

  Puna podrška Simonoviću i SPO. Iskreno me raduje da ta partija koja mi je nekad bila jako bliska danas ima ozbiljnu i odgovornu politiku i ne počiva na demagoškim frazama. Kad pomislim na onu silu, bujicu koju je nekad imao SPO i da svaki drugi čovek podrži tu stranku ili koaliciju u kojoj bude, biće to prijatno iznenađenje.

46 thoughts on “SPO o izborima: Ubrzavanje evropskog puta Srbije

Comments are closed.

back-to-top