SNS u Kruševcu predao listu Gradskoj izbornoj komisiji

Postavljeno: 05.03.2020

Nakon što su juče popodne prikupili potrebne potpise podrške, kruševački naprednjaci su jutros (5. mart) predali izbornu listu za lokalne izbore Gradskoj izbornoj komisiji. Kada bude proglašena, ova lista pod nazivom „Aleksandar Vučić – za našu decu.“, zauzeće redni broj 1 na glasačkom listiću

Kako je kruševacgradu saopšteno, tokom jučerašnjeg popodneva Srpska napredna stranka u Kruševcu prikupila je više od 2500 potpisa, tačnije 2129 potpisa za lokalnu i 458 potpisa za republičku izbornu listu. 

Lista kruševačkog SNS-a, pod nazivom Aleksandar Vučić – za našu decu.“, predata je jutros u 5,45. Gradska izborna komisija ima 24 sata da je proveri i, ako ne bude primedaba, da je proglasi, nakon čega će ova izborna lista na glasačkom listiću nositi redni broj 1.  

Na lokalnoj izbornoj listi je 70 kandidata za odborničke funkcije, koliko i ima mesta u gradskom parlamentu. Prema nedavno usvojenim izmenama Zakona, na izbornim listama se umesto dosadašnjih 30, sada mora naći najmanje 40 odsto manje zastupljenog pola, a kako su ranije najavili kruševački naprednjaci, lokalna lista bi trebalo da ima najmanje 50 odsto novih imena.

U danu raspisivanja izbora, u prostorijama Gradskog odbora SNS potpisan je i koalicioni sporazum sa strankama koje će sa naprednjacima na izbore izaći na zajedničkoj listi. Koalicioni predizborni partneri SNS-a u našem gradu su SPO, Socijaldemokratska partija Rasima Ljajića, PUPS i Karićev Pokret snaga Srbije. 

Opšti izbori u Srbiji raspisani su za 26. april. Krajnji rok za predaju izbornih lista je 10. april. Uz listu potrebno je predati i spisak overenih potpisa građana koji podržavaju predložene kandidate. Svaki građanin može potpisom podržati samo jednog kandidata. Za 70 odborničkih kandidata u Kruševcu potrebno je prikupiti 2100, a za poslaničku listu 10.000 potpisa. 

N.B.

 

 

Ostale vesti

back-to-top