Raspisani izbori na svim nivoima – naprednjaci večeras prikupljaju potpise

Postavljeno: 04.03.2020

Parlamentarni i lokalni izbori održaće se 26. aprila, saopštili su danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica republičkog parlamenta Maja Gojković. Odbori Srpske napredne stranke širom Srbije su danas organizovali prikupljanje potpisa, a u Kruševcu su gužve pred stranačkim prostorijama počele još u rano popodne. Iz ovog odbora najavljuju da će za poslaničku listu prikupiti čak 2500 potpisa.

Gradski odbor SNS u Kruševcu je prikupljanje potpisa za podršku kandidatima na izbornim listama započeo je danas u 16 sati. Dugački redovi članova i simpatizera ispred prostorija Stranke formirani su još pre ovog termina. 

Srpska napredna stranka će na ove izbore izaći pod sloganom „Za našu decu – Aleksandar Vučić“. Kako kruševacgrad saznaje, u gradskom odboru SNS u Kruševcu očekuju da će do kraja dana za poslaničku listu prikupiti čak 2500 od potrebnih 10.000 potpisa podrške kandidatima na izbornoj listi za poslanike. Paralelno se prikuplja i 2100 potpisa, koliko je potrebno za lokalnu izbornu listu u Kruševcu.

Kako su ranije najavili kruševački naprednjaci, lokalna lista imaće najmanje 50 odsto novih imena, a da će među prvih dvadeset imena na poslaničkoj listi najmanje 11 biti novi, mladi ljudi, rekao je i Vučić.  Prema nedavno usvojenim izmenama Zakona, na izbornim listama se umesto dosadašnjih 30, sada mora naći najmanje 40 odsto manje zastupljenog pola. 

Da će SNS pokušati da za jedno popodne prikupi dovoljan broj potpisa za sve liste najavio je nedavno predsednik te stranke, Aleksandar Vučić. Liste će izbornim komisijama biti predate sutra, te će se na glasačkim listićima najverovatnije naći pod rednim brojem 1.

Kasnije tokom večeri, u sedištu kruševačkog SNS-a biće potpisan i koalicioni ugovor sa ovdašnjim koalicionim partnerima, a ko će se sve naći u lokalnoj koaliciji znaće se nakon što se SNS oglasi saopštenjem. 

Srpska napredna stranka na republičke izbore izlazi najverovatnije sa Ljajićevom, Karićevom i Krkobabićevom strankom. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top