+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » SNS: Reagovanje na reagovanje Ivana Mandića

SNS: Reagovanje na reagovanje Ivana Mandića

Saopštenje u kome je Igor Mandić, član predsedništva i predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde za Kruševac sa osamnaest otvorenoih pitanja reagovao na prethodnu konferenciju  Gradskog odbora Srpske napredne stranke, bilo je povod za novi poziv novinarima iz sedišta SNS u Kruševcu. Predrag Vukićević, potpredsednik GO SNS, odgovarajući na neka od njih, rekao je da je „to što opozicija danas u gradskom parlamentu ima jednog odbornika, rezultat izborne volje građana“, a da o slobodi medija pričaju „oni koji su novinare izbacivali iz gradske skupštine“

Predsednik SNS, Aleksandar Vučić, osnovao je stranku 2008. godine sa jasnim ciljem da Srbija ide napred – rekao je Vukićević. On je rekao i da je cilj političkog delovanja SNS-a „pomoć široj društvenoj zajednici i poboljšanje kvaliteta života građana“.  S druge strane, ocenio je da su „oni koji su državu vodili do 2012. očigledno u u politiku ušli iz hobija i ličnih interesa“, te da danas „sebi dozvoljavaju mnogo“.

Da se ova konstatacija odnosila na nedavno saopštenje „Pjongjang nije u Evropi“, koje je u ime SSP-a uputio Ivan Mandić, član predsedništva ove stranke i predsednik Inicijatiovnog odbora za Kruševac, pokazalo se tokom konferencije u nekoliko nagoveštaja, iako one koje je prozivao Vukićević nije direktno imenovao.

Umesto toga, on je odgovorio na neka od osamnaest pitanja koja je Mandić u svom saopštenju postavio SNS-u povodom njihove tvrdnje da je Kruševac postao pravi evropski grad. 

Vukićević je, tako, na pitanje u kom evropskom gradu opozicija ima jednog odbornika u Skupštini, odgovorio da je to bila izborna volja građana, te da su građani na taj način pokazali da ne žele „ one koji kradu vodu i struju“, da ne žele „da ih predvodi neko bez dana radnog staža, srednjoškolac, bez znanja i iskustva“ da ne žele „plagijatore igrica na internetu i neplatiše poreza“, te da su glasovima za, kako je rekao „’glupe’ naprednjake“ kaznili takozvane akademike i naučnike koji za grad nisu uradili ništa.

Podsetimo, na lokalnim izborima 2016. godine, koalicija oko SNS-a osvojila je 52 mandata u Skupštini grada Kruševca, 12 mandata pripalo je koaliciji SPS – JS, a 6 mandata osvojila je koalicija okupljena oko Demokratske stranke. Odbornički klub DS-a u međuvremenu je rasformiran jer su ga napustila dva odbornika.

Pitanje „u kom evropskom gradu direktor nacionalne službe bezbednosti otvara seoske puteve”, Vukićević je ocenio kao ismevanje Bratislava Gašića. – Da nema njega, gde bismo danas bili – pitao se Vukićević, i dodao da je “lakše bilo sedeti u udobnim foteljama nego izaći pred narod i raditi u njihovom interesu, kao što on svakodnevno čini, bez obzira na obaveze koje ima“.

Oni koji su novinare izbacivali iz gradske skupštine, oni nam pričaju o slobodi medija – rekao je Vukićević, aludirajući na Mandićevo pitanje “u kom evropskom gradu sve televizije drži partijski vrh i 8 godina građani ne mogu da vide ni jednu političku debatu niti kadrove opozicije?”

U nastavku ovog odgovora Vukićević je izneo tvrdnje da su “u periodu vladavine žutih” novinarima tekstovi cenzurisani, kamere udaljavane sa mesta događaja, “na najbrutalniji način i uz vulgarne pretnje” te da postoje i novinarski prilozi koji to dokumentuju.

Pojedinim novinarima se novcem građana Kruševca dobro plaćalo kako bi se sakrila sva zlodela koja su sprovodili – rekao je još Vukućević, gopvioreći, kako je sam procenio, o periodu pre 8, 9, pa i 10 godina, sve do druge polovine 2012.  

Na novinarsko pitanje može li da imenuje te novinare i ima li dokaze za takvu tvrdnju, Vukićević je rekao da je on, kao direktor Televizije Plus, odnosno produkcijske kuće „ADD production“ u to vreme „dobijao novac u plavim kovertama od tadašnjih ‘žutih’ političara koji su preko svojih posrednika taj novac slali“. Slično se, kaže, dešavalo svim novinarima sa Televizije Plus, koji to mogu i da posvedoče. 

Dodao je i da on taj novac nije uzeo, a upitan zašto nije prijavio takve koruptivne radnje rekao je da to nije njegov manir, kao i da je bio siguran da će  ti koji su pokušavali da ga potkupe brzo završiti svoju političku karijeru, što se, kako je rekao, na kraju i dogodilo.

Podsećamo takozvanu opoziciju da je Pjongjang prelep azijski grad, a pošto ga spominju, pretpostavljamo da su bili tamo. Neka ostanu u njihovoj Nedođiji i bore se sa izmišljenim gusarima, a Kruševac neka ostave pravim Kruševljanima da uživaju u svojim evropskim vrednostima. Izbori su u martu, pa izvolite, draga gospodo, da se izmerimo – završio je svoje izlaganje Vukićević.

Inače, u saopštenju „Pjongjang nije u Evropi“, koje je bilo povod ove konferencije, lider kruševačkog SSP-a je, između ostalog pitao i u kom evropskom gradu većina kadrova stranaka bivše vlasti pređe u stranku aktuelne vlasti i proziva ‘bivšu’ vlast za neuspehe, te u kom evropskom gradu reklame političkog lidera na banderama grada stoje 8 godina, a nezaposleni građani doniraju njegovu kampanju u identičnom iznosu.

Saopštenje u kome je Igor Mandić, član predsedništva i predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde za Kruševac sa osamnaest otvorenoih pitanja reagovao na prethodnu konferenciju  Gradskog odbora Srpske napredne stranke, bilo je povod za novi poziv novinarima iz sedišta SNS u Kruševcu. Predrag Vukićević, potpredsednik GO SNS, odgovarajući na neka od njih, rekao je da je „to što opozicija danas u gradskom parlamentu ima jednog odbornika, rezultat izborne volje građana“, a da o slobodi medija pričaju „oni koji su novinare izbacivali iz gradske skupštine“ - Predsednik SNS, Aleksandar Vučić, osnovao je stranku 2008. godine sa jasnim ciljem da Srbija…

Review Overview

Rejting korisnika 4 ( 50 glasova)

Jedan komentar

  1. Realno, šta će nam neko, samo da smeta – kad imamo najbolje, probrane iz naroda! Uskoro 100% pozicije u parlamentu, i ne moramo više da brinemo šta će novi dan da donese, samo opušteno i svi na more u Grčku! Bravo SNS!

x

Proveri i

Upravnici da se jave zbog dezinfekcije zgrada

Javno komunalno preduzeće Kruševac počelo je prošle nedelje dezinfekciju stambenih zgradaIz Gradske uprave Kruševac pozivaju upravnike stambenih zgrada da se ...

Pijace više ne rade, radnje do 15 sati

Poštujući preporuku Vlade rad zelenih pijaca će od 31. marta biti potpuno obustavljen, saopšteno je iz Gradske uprave KruševacTo praktično ...

U Kruševcu 27 obolelih od korone, Grad sprovodi mere prevencije

Do danas je u Kruševcu, prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje, 27 osoba obolelo od korona virusa, a njihovo ...

Ostavka Marka Miškovića

Predsednik FK Napredak Marko Mišković podneo ostavku na mesto na kome je bio proteklih osam godina Mišković se ostavkom obratio predsedniku ...

Psihološka podrška građanima putem telefona

Za sve građane kojima je potrebna psihološka podrška u okolnostima vanrednog stanja, opšta Bolnica omogućila je telefonski kontakt sa psiholozima ...