Snimak predstave “Pozovi M radi preljube” pred publikom

Postavljeno: 07.04.2020

U okviru virtuelnog pozorišta, pokrenutog nakon izbijanja epidemije korona virusa, Kruševačko pozorište će večeras u 20 časova na jutjub kanalu emitovati snimak predstave “Pozovi M radi preljube”, prema tekstu Reja Kunija 

Reč je o urnebesnoj komediji u prepoznatljivom stilu Reja Kunija, koji je svetskoj javnosti poznat kao “kralj farse”. Ovu predstavu Kruševačko pozorište je prvi put odigralo 2006. godine, a sa novom podelom uloga obnovilo ju je 2015. godine.  

Ovdašnje Pozorište je, inače, od uvođenja vanrednog stanja i prelaska u virtuelni pozorišni svet preko jutjuba gledaocima pustilo desetak predstava, kako večernjih tako i dečijih. Linkovi za predstave se postavljaju utorkom i četvtkom nešto pre 20 časova na instragramu Kruševačkog pozorišta, pozoriste037, a subotom se postavljaju dečije predstave. Svi linkovi ostaju na tom nalogu tako da je predstave moguće pogledati u svakom trenutku. 

Neke od do sada su “emitovanih” predstava su “Kidaj od svoje žene”, “Teatar čudesa”, “Klopka za bespomoćnog čoveka”, “Ludilo udvoje”, “Prokleta avlija”, “Nemušti jezik” .

Kako bi pomogli najmlađima, ali i njihovim roditeljima, da najbezbolnije prebode period izolacije i borbe protiv korona virusa, glumci ovdašnjeg Pozorišta čitaju bajke. Linkovi za to se, takođe, mogu naći na pomenutom instagram nalogu. Prva na repertoaru je bila narodna bajka “Čardak ni na nebu ni na zemlji”. Ilustracije za bajke radi akademska slikarka Marija ]iri. 

Istovremeno, u radionici Kruševačkog pozorišta, gardaroberi, šminkeri, dekorateri šiju zaštitne maske. One su urađene za radnike Pozorišta, a preostale količine se dostavljaju kruševačkom Štabu za vanredne situacije. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top