Slobodan petak za sve đake

Postavljeno: 10.11.2022

Zbog obeležavanja državnog praznika, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, učenici osnovnih i srednjih škola širom zemlje, neće imati nastavu u petak 11. novembra.

Ovaj dan, jedini je slobodan za sve đake do kraja polugodišta, zato što školskim kalendarom za 2022/23. godinu jesenji raspust nije predviđen.

Prošle godine, zbog loše epidemiološke situacije, đaci su bili na produženom jesenjem raspustu od 8. do 15. novembra (računajući vikend), a ove godine, jesenji raspust školskim kalendarom koji je donelo Ministarstvo prosvete nije predviđen.

Đaci neće ići u školu samo u petak, 11. novembra, a u školske klupe se vraćaju već u ponedeljak, 14. novembra.

Zimski raspust počinje u ponedeljak, 2. januara 2023. godine, a završava se u petak, 20. januara za osnovce, odnosno u petak, 13. januara za srednjoškolce. Na prolećnom raspustu svi đaci će biti od ponedeljka, 10. aprila, zaključno sa utorkom, 18. aprilom.

Inače, za učenike osnovnih škola drugo polugodište se završava 6. juna za učenike osmog razreda, odnosno, 20. juna za đake od prvog do sedmog razreda. Srednjoškolci sa nastavom završavaju 20. juna, dok učenici četvrtog razreda gimnazije završavaju svoje školovanje 23. maja, a učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola 30. maja.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top