Sednica gradskog parlamenta – u bioskopu umesto u skupštinskoj Sali

Postavljeno: 18.11.2020

Zbog epidemioloških mera odbornici će sutra, na četvrtoj sednici gradske Skupštine, raditi u nedavno rekonstruisanoj sali bioskopa Kruševac. Na dnevnom redu je pedesetak tačaka među kojima i izvršenje budžeta za prvih devet meseci ove godine, kao i odluka o obustavljanju postupka traženja koncesionara za izgradnju podzemne garaže u centru grada, ali i odluka o podizanju spomenika knezu Lazaru na starom aerodromu

Ukupno ostvareni prihodi i primanja u gradskom budžetu u periodu januar-septembar 2020. godine iznosili su 3,2 milijarde dinara što čini 69,6 odsto od ukupno planiranih budžetskih sredstava, stoji u izveštaju o izvršenju budžeta za prvih devet meseci o kome će se sutra izjašnjavati odbornici gradsake Skupštine.

Istovremeno, rashodi u ovom periodu iznosili su 2,3 milijarde, odnosno 51,2 odsto planiranog budžeta i za 26,2 odsto su manji od prihoda, a trenutni suficit u gradskoj kasi iznosi 815,3 miliona dinara.

Osim budžetskog izveštaja, pred kruševačkim odbornicima sutrra će se naći i predlozi odluka o utvrđivanju prosečne cene kvadrata stambenog i poslovnog prostora kao osnovice za računanje poreza na imovinu.

Odbornici bi trebalo da donesu i odluku o podizanju spomenika knezu Lazaru u centru Starog aerodroma, za šta će komisija raspisati javni konkurs za izbor vajarskog rešenja.

Na dnevnom redu je i raspisivanje javne nabavke za javno privatno partnerstvo u rehabilitaciji i urgentnom održavanju saobraćajnica, ali i o obustavljanju postupka traženja koncesionara za izgradnju podzemne garaže u centru grada jer se na javni poziv za izbor koncesionara niko nije javio. 

Među pedesetak tačaka dnevnog reda su i obrazovanje novog Gradskog štaba za vanredne situacije, određivanje izgeda uniformi i oznaka koje će koristiti komunalna milicija, plan razmeštaja montažnih objekata, obrazovanje Korisničkog saveta javnih službi..

Pred odbornicima će se naći i izmene i dopune rešenja o prenosu poslovnog prostora apotekarske ustanove na korišćenje ustanovi Dr Max, više predloga izmena i dopuna planova detaljne regulacije uključujući i naselje Panjevac, te desetak personalnih izmena u školskim i nadzornim odborima.  

N.B.

Ostale vesti

back-to-top