Sa godišnje Skupštine FK Napredak: Teška situacija, hitno potrebni sponzori i donatori

Postavljeno: 10.12.2022

Na godišnjoj sednici Skupštine Kluba, održanoj nakon što je obeležena slava Napretka, podnet je Izveštaj o radu Upravnog odbora, Radne zajednice, Stručnog štaba i finansijskom poslovanju, a razgovarano je i o planovima kruševačkog superligaša za 2023. godinu.

Konstatovana je teška finansijska situacija, zbog starih dugova i napuštanja sponzora, izazvanih slabim takmičarskim rezultatima, a razgovarano je i o investicijama, igračkom kadru i drugim problemima i narednim poslovima u Klubu. Treba istaći da Klub pomaže Trajal korporacija, Telekom Srbija i Pošta Srbije i još neke firme, ali je to nedovoljno.

-Beograd, Novi Sad i Kruševac su jedini gradovi u Srbiji koji imaju dva kluba u nacionalnom rangu takmičenja. Finansijski plan Napretka za narednu godinu iznosi 250 miliona dinara, što je velika obaveza koju treba na vreme obezbediti. Grad Kruševac pomaže u granicama mogućnosti, a hitno nam trebaju novi sponzori i donatori. Neophodan je dugoročan plan razvoja FK Napredak u cilju stvaranja stabilnog superligaša i ulaska u sam vrh srpskog fudbala. Zbog teške finansijske situacije nužno je smanjenje plate fudbalerima i zaposlenima čak i do nivoa garantovanih zarada. U cilju materijalne uštede, pripreme za narednu sezonu mogu da se obave i u Kruševcu i neposrednoj okolini. Naš prioritetni zadatak je dalji razvoj Omladinske škole, a rezultati po selekcijama su ohrabrujući. U Kruševcu, uz pomoć privrede, radi 66 klubova u svim sportovima, u kojima je angažovano 10.000 mališana, što je ohrabrujuće i za svaku pohvalu, pa im zato treba obezbediti što bolje uslove za treninge i takmičenja. Sledi pročišćavanje kluba u svim elementima, pa ako se do 31. decembra ne izvrše svi poslovi dati Radnoj zajednici podnosim ostavku – zaključio je Miloš Nenezić, predsednik Upravnog odbora Kluba.

FK Napredak je, inače, prethodno obeležio krsnu slavu – Svetog Alimpija Stolpnika. U prisustvu rukovodstva grada – gradonačelnice Jasmine Palurović i predsednika Skupštine grada Predraga Vukićevića i brojnih gostiju presečen je slavski kolač. Činodejstvovao je sveštenik Aleksandar Erić, dosadašnji kolačar Dušan Pešić predao je kolačarstvo Valentini Vasić, generalnoj sekretarki Kluba.

Tekst i foto: Ž. Milenković

Ostale vesti

back-to-top