Ćićevac dobija multifunkcionalno igralište

Postavljeno: 10.12.2022

U Ćićevcu je u toku izgradnja multifunkcionalnog sportskog terena čiju izgradnju finansiraju Evropska Unija, kroz program EU PRO Plus, i opština Ćićevac, prenosi Kruševacpress

Po rečima Aleksandra Šulića, zamenika predsednika opštine Ćićevac, realizacija ovog projekta znači mnogo za Ćićevac.

To je srce Ćićevca. Teren je projektovan tako da mogu da ga koriste deca od dve godine ali i bake i deke od 98 godina. U sklopu kompleksa su mini teretana na otvorenom, sportski teren za mali fudbal, rukomet, odbojku i košarku, i dečiji mobilijar. Radi se o prostoru u kojem mi godinama brojne bitne manifestacije”, kazao je Šulić.

Radovi na izgradnji igrališta počeli su 7. novembra a rok za završetak je 59 kalendarskih dana. Ukupna vrednost projekta je 101.880 dolara od čega je EU PRO Plus obezbedio 85.370 dolara a ostatak opština Ćićevac.

Partner opštine Ćićevac u realizaciji ovog projekta je Udruženje građana “Evrokontakt” iz Kruševca.

Evrokontakt” je radio na pripremi ovog projekta i sada na realizaciji. Ovo je drugi projekat ovog tipa koji realizujemo u opštini Ćićevac ove godine. Drago mi je što smo mogli da jednu dobru i vrednu ideju uobličimo. Jako je važno za sredine kao što je Ćićevac da oplemene javni prostor , da razviju urbani duh, jer se tu ljudi sakupljaju. U ovaj prostor nije dugo ulagano ali će sada dobiti novo ruho. To je jedan resurs za ovu zajednicu i u njemu mogu da se organizuju brojni programi i ima potencijal da se život u lokalnoj zajednici poboljša što je više moguće”, dodao je Nenad Krstić.

Po Krstićevim rečima prilikom projektovanja igrališta vodilo se računa da ono bude dostupno osobama sa invaliditetom i osobama koje koriste različita pomagala. Predviđena je izgradnja “inkluzivne ljuljaške” kao i postavljanje “pametne klupe” sa punjačem telefona i bežičnim internetom.

Izvor i foto: Kruševacpress

Ostale vesti

back-to-top