Raspisan Javni poziv za dodelu sportskih stipendija

Postavljeno: 26.04.2024

Sportski savez grada Kruševca je raspisao Javni poziv za podnošenje dokumentacije za dodelu sportskih stipendija za 2024. godinu, a trajaće do 9. maja

Iz Saveza navode koje sve uslove kandidat mora da ispunjava kako bi mogao da konkuriše za dodelu stipendija. Naime, potrebno je da kandidat ima prebivalište ili boravište na teritoriji grada Kruševca najmanje tri godine, kao i da je član sportske organizacije čije je sedište na teritoriji grada Kruševca.

Takođe, ne sme da bude korisnik stipendije po drugom osnovu, da bude u radnom odnosu, kao i da ima profesionalni ugovor sa sportskom organizacijom, odnosno klubom.

Stipendiranje se vrši sredstvima iz budžeta Grada Kruševca, preko Sportskog saveza grada Kruševca, a sportisti moraju da ispunjavaju i određene sportske uslove.

Neophodno je da su u prethodnoj godini bili reprezentativci u svojoj kategoriji (nacionalnog granskog ili regionalnog granskog saveza ili su na osnovu postignutih sportkih rezultata proglašeni za najkorisnijeg igrača, najboljeg strelca, golmana i slično).

Takođe, da su na zvaničnim prvenstvima ili kupovima Republike Srbije, kao i na međunarodnim takmičenjima, osvojili jedno od prva tri mesta, što se odnosi na sportiste iz pojedinačnih sportova.

Zainteresovani više informacija mogu pronaći na sajtu Sportskog saveza grada Kruševca, gde takođe mogu preuzeti i obrazac prijave.

Foto: freepik.com
N. L.

Ostale vesti

back-to-top