RPK uručila zahvalnice za saradnju tokom pandemije korone

Postavljeno: 17.06.2020

Regionalna privredna komora Kruševac uručila je danas ustanovama i preduzećima zahvalnice za izuzetnu saradnju i posebno angažovanje tokom vanrednog stanja nastalnog usled pandemije korona virusa

Zahvalnice su dobili Štab za vanredne situacije Grada, Opšta bolnica, Henkel, PPT Namenska, Apotekarska ustanova Dr Max, Apotekarska ustanova Kršenković, “Vino Župa”, Klub privrednika, JKP Kruševac, “Bin komerc”, “Branko Perišić”, “Bramy”, “Tid 1990”, “Interhem”.  

Direktor kruševačke Regionalne privredne komore Predrag Vukićević kazao je tom prilikom da RPK na ovaj način želi da oda priznanje svima koji su tokom vanrednog stanja doprineli da građani, grad i priveda funkcionišu u novonastalim okolnostima. 

– Da nije bilo tako dobre saradnje, razumevanja i solidarnosti ne bi se sve završilo dobro za građane i privredu. Očekujem nastavak ovakve saradnje, koja je i prethodno bila na visokom nivou – kazao je Vukićević.

On je napomenuo da ovdašnja privreda na kraju aprila beleži rast spoljnotrgovinske razmene i suficit što je trenutno retkost u Srbiji i svetu. 

U ime gradskog Štaba za vanredne situacije zahvalnicu je primila gradonačelnica Jasmina Palurović koja je kazala da je to još jedna  potvrda velikog zajedničkog rada čiji je cilj bio  čuvanje zdravlja građana i očuvanje zdravstvenog sistema. 

Napomenula je da su se, da svoje kapacitete stave na raspolaganje, osim Kluba privrednika i brojnih preduzeća javili i mnogi pojedinci te da se preko službe mesnih zajednica i Crvenog krsta javilo više od 800 volontera.

Ovom prilikom uručene su i jubilarne nagrade PPT Trstenik za 70 godina rada i firmi “Eterika” za 30 godina rada „Eterika“. 

J.B.

Ostale vesti

back-to-top