Ribarska Banja spremna za prijem obolelih od korona virusa

Postavljeno: 22.04.2020

Od uvođenja vanrednog stanja, u Specijalnoj bolnici “Ribarska Banja” obustavljen  je prijem novih pacijenata, a u međuvremenu su istekli i termini onima koji su u tom trenutku bili na produženoj rehabiliatciji. Ukoliko bude bilo potrebe, banja je spremna je da primi pacijente pozitivne na korona virus

U  trenutku kada je u Srbiji registrovan prvi slučaj obolevanja od korona virusa, u Ribarskoj Banja  na produženoj rehabiliatciji bilo je oko 200 pacijenata. Njihove terapije sprovedene su do kraja, uz pojačan medicinski nadzor, a poslednja dva pacijenta koja su napustila banju bila su sa područja Kosova i Metohije.

Poštujući preporuku Ministarstva zdravlja stopirali smo prijem novih pacijenata, u međuvremenu je terapija odrađena onima koji su se u banji zatekli i trenutno nemamo nijednog pacijenta – kaže Dušan škorac, direktor Specijalne bolnice “Ribarska Banja”.

Prema njegovim rečima,  Banja je spremna za eventualan prijem pacijenata pozitivnih na korona virus. 

Kompletni smeštajni kapaciteti su dezinfikovani, opremljeni i , ukoliko bude bilo potrebe, spremni smo da zbrinemo obolele od korona virusa – poručuje Šokorac.

Inače, odluku da  zdravstveni radnici, pripadnici Minsitarstva unutrašnjih poslova i Ministrastva odbrane koji su zaraženi korona virus i imaju lakšu kliničku sliku, budu lečeni u banjama, doneo je ranije Krizni štab. Za Rasinki okrug, za te namene, opredeljena je Specijalna bolnica “Merkur” u Vrnajčkoj Banji. Upućivanje pacijenata vrši se preko nadležnih zavoda za javno zdravlje, a prema teritorijalnom principu. SB “Ribarska Banja” primaće  pacijente, ukoliko se budu popunili kapaciteti u Merkuru.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top