Rekonstruisan prostor za borilačke veštine

Postavljeno: 08.04.2016

Градоначелник Драги Несторовић, данас је приредио пријем за Вука Рашовића, светског шампиона у џуду.  Овај врхунски спортиста дошао је да подржи клубове борилачких вештина у Крушевцу, који су у Удружењу занатлија добили нов, реконструисан простор за вежбање

Говорећи о значају спорта и подршци коју добија од Града, градоначелник Драги Несторовић је подсетио да је недавно уручено 5 спортских стипендија,од којих је троје корисника остварило врхунске успехе у борилачким вештинама.

bv5

Да би се ови спортови свестрано развили и омасовили, добили су на коришћење салу за вежбање у Удружењу занаталија, коју су средили у складу са својим потребама.

bv4

Градоначелник Несторовић и шампион Вук Рашовић присуствовали су демонстрацији вештина реалног аикида, клуба „Лазареви витезови“ које тренирају инструктори из Београда. Овај Клуб окупља чланове од 4 године па навише (без горње границе), а тренутно активно вежба око 60 чланова. Тренинзи су мешовитог састава – дечаци и девојчице, а за 4 године колико вежбају до сад, чак десетак њих носиоци су браон појаса.

Часу су присуствовали и спортисти клуба ММА “ Спарта“.

bv3

Осим захвалности спортиста због омогућавања и побољшања услова за вежбање, разлоге за задовољство имао је и Вук Рашовић. Њему је Градоначелник уручио Захвалницу – за допринос развоју и популаризацији борилачких спортова града Крушевца. Рашовић је посебно похвалио Ноћ борилачких вештина као аутентичну спортску манифестацију чије се одржавање везује за Крушевац и подршку коју показује Град за развој, омасовљење и промоцију ових спортских дисциплина.

Иначе, у Крушевцу се бројни клубови баве овим врстама тренинга (борилачке вештине) као што су: карате, џудо, реални и традиционални аикидо, кунг фу, соко комбат, капап,џиу џица, кикбокс и бокс, вин чун…

bv2

Побољшање услова рада, сматрају у Клубу, свакако ће допринети афирмацији и већем интересовању, пресвега младих за бављење овим врстама спортова, који у основи имају механизме одбране и заштите људских живота.

bv7

krusevac.rs

 

 

Ostale vesti

back-to-top