Radionica ukrašavanja jaja, u porti crkve Svetog Đorđa

Postavljeno: 23.04.2022

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, Uskrsu, sveštenstvo crkve Svetog Đorđa i kruševačko Kolo srpskih sestara organizovali su radionicu farbanja i ukrašavanja jaja, namenjenu deci i mladima. Radionica je održana u porti crkve Svetog Đorđa, uz blagoslov episkopa kruševačkog, Davida.

Porta crkve Svetog Đorđa je danas, u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, bila puna radosti, smeha, dečije graje, novih saznanja, ideja i druženja.

Deca su, naime, uz podršku veoručitelja, koji imaju i znanja iz freskopisanja, učila različite tehnike ukrašavanja uskršnjih jaja.

Uz podsećanje da Velika subota u sebi nosi tugu zbog raspeća, ali i radost zbog Vaskrsa, Đorđe Milojković, starešina crkve Svetog Đorđa, kazao je da se nada da će deca svojim bojenjem ofarbati svet, koji će tada biti mnogo lepši.

Kolo srpskih sestara Kruševac, koje inače tradicionalno u svojim prostorijama organizuje farbanje uskršnjih jaja, priključilo se ovoj radionici.

Priključile smo se akciji, ovo je pravo  mesto gde deca mogu najbolje da shvate značaj praznika, ali i da se druže – kazala je predsednica kruševačkog Kola srpskih sestara Snažana Stajković.

Kolo, podsetila je ona, tradicionalno, na Uskrs obilazi decu u Domu „Jefimija“ i korisnike u Gerontološkom centru, što će učiniti i ove godine.

 

Ostale vesti

back-to-top