Prva isporuka zaštitnih maski u martu

Postavljeno: 14.12.2015

“Trajal” potpisao ugovor sa egipatskom vojskom.

Predstavnici Trajal korporacije  i egipatske vojske potpisali su ove nedelje  ugovor o isporuci zaštitnih maski za potrebe te vojske, vredan milion i 100.000 dolara. Prva isporuka planirana je u martu naredne godine, a posao ugovoren za narednih deset

Nakon što su generalni direktor Trajal korporacije, Miloš Nenezić i ovlašćeni zastupnik egipatske vojske i dugogodišnji zastupnik Trajala, Muhamed Usama Abdel Rahim, potpisali ugovor , vredan 1,1 milion dolara, Nenezić je kazao da mu je zadovoljstvo što će ta fabrika u narednih deset godina  isporučivati zaštitne maske vojsci koja se svrstava u jednu od najjačih i najmnogobrojnijih u svetu.

Istakao je da poseban značaj ovoj poslovnoj saradnji daje i to što je egipatska armija jedna od najbolje snabdevenih u svetu, kao i to što su izuzetno probirljivi prilikom kupovine i  isključivo kupuju od NATO proizvođača koji su bazirani sa transferima tehnologije u Egiptu, gde ima devet vojnih industrija.

Naš program sa maskama dokaz je da je naša maska jedna od najboljih u svetu i time ćemo praktično održati tradiciju snabdevanja egipatske vojske zaštitnim maskama, što sa sobom povlači čitavu lepezu proizvoda koji mogu da se izvoze jednoj tako velikoj i snažnoj vojscirekao je on.

Rezervni tekst

U pogonu fabrike Trajal

Naglasio je da je od velikog značaja za potpisivanje ovog ugovora bilo i to što je Vojska Srbije od Trajala kupila prve količine zaštitnih maski.

Ovaj ugovor ne bi bilo moguće realizovati bez kupovine maski za potrebe naše vojske, jer je prvo što vas inostrani partneri pitaju je da li proizvod isporučujete domaćoj armiji– objasnio je on.

Trajal je veoma poznat kod nas po dobrom kvalitetu i dobrim cenama – rekao je novinarima Muhamed Usama Abdel Rahim . – Delegacije iz Egipta su dolazile u Trajal da vide njihovu proizvodnju i Vojska se složila da potpišemo ugovor na 10 godina za maske počevši od ove godine, a i druge stvari će biti dodate u ugovor od sledeće godine. Takođe, biće potpisan i drugi ugovor za maske od jula sledeće godineZnamo da ove maske koristi i srpska vojska, a ona je poznata kao veoma jaka u Evropi, kao što je Egipatska u Arapskim zemljama – istakao je zastupnik egipatske vojske.

Prema rečima Nenezića, sa proizvodnjom maski za egipatsku  vojsku se već otpočelo,  prva isporuka  očekuje se u martu naredne godine, a već u avgustu očekuje se nastavak ovog desetogodišnjeg ugovora. On je naglasio i da do ugovora  ne bi došlo bez pomoći Bratislava Gašića, pre svega kao gradonačelnika koji je prošle godine pomogao da Trajal ne propadne, a zatim i kao ministra koji je doprineo revatalizaciji  fabrike.

U “Trajal korporaciji”, u okviru koje rade dve gumarske fabrike i dve fabrike namenske proizvodnje, zaposleno je 1.164 radnika, od čega 184  u Fabrici zaštitnih sredstava koja se bavi proizvodnjom maski.

Inače, Trajal je imao neuspešnu privatizaciju, koja je nakon sedam godina raskinuta krajem 2013.godine, a do sredine naredne godine nalazi se pod zaštitom države kao jedna od 17 strateški bitnih fabrika. D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top