Prva isporuka zaštitnih maski u martu

Postavljeno: 14.12.2015

“Trajal” potpisao ugovor sa egipatskom vojskom.

PredstavniciTrajalkorporacije  iegipatskevojskepotpisalisuovenedelje  ugovoroisporucizaštitnihmaskizapotrebetevojske, vredanmilioni 100.000 dolara. Prvaisporukaplaniranajeumartunarednegodine, aposaougovorenzanarednihdeset

Nakon što su generalni direktor Trajal korporacije, Miloš Nenezić i ovlašćeni zastupnik egipatske vojske i dugogodišnji zastupnik Trajala, Muhamed Usama Abdel Rahim, potpisali ugovor , vredan 1,1 milion dolara, Nenezić je kazao da mu je zadovoljstvo što će ta fabrika u narednih deset godina  isporučivati zaštitne maske vojsci koja se svrstava u jednu od najjačih i najmnogobrojnijih u svetu.

Istakao je da poseban značaj ovoj poslovnoj saradnji daje i to što je egipatska armija jedna od najbolje snabdevenih u svetu, kao i to što su izuzetno probirljivi prilikom kupovine i  isključivo kupuju od NATO proizvođača koji su bazirani sa transferima tehnologije u Egiptu, gde ima devet vojnih industrija.

Našprogramsamaskamadokazjedajenašamaskajednaodnajboljihusvetuitimećemopraktičnoodržatitradicijusnabdevanjaegipatskevojskezaštitnimmaskama, štosasobompovlačičitavulepezuproizvodakojimogudaseizvozejednojtakovelikojisnažnojvojscirekao je on.

Rezervni tekst

U pogonu fabrike Trajal

Naglasio je da je od velikog značaja za potpisivanje ovog ugovora bilo i to što je Vojska Srbije od Trajala kupila prve količine zaštitnih maski.

Ovajugovornebibilomogućerealizovatibezkupovinemaskizapotrebenaševojske, jerjeprvoštovasinostranipartneripitajujedaliproizvodisporučujetedomaćojarmiji– objasnio je on.

Trajaljeveomapoznatkodnaspodobromkvalitetuidobrimcenama – rekao je novinarima Muhamed Usama Abdel Rahim . – DelegacijeizEgiptasudolazileuTrajaldavidenjihovuproizvodnjuiVojskasesložiladapotpišemougovorna 10 godinazamaskepočevšiodovegodine, aidrugestvarićebitidodateuugovorodsledećegodine. Takođe, bićepotpisanidrugiugovorzamaskeodjulasledećegodineZnamodaovemaskekoristiisrpskavojska, aonajepoznatakaoveomajakauEvropi, kaoštojeEgipatskauArapskimzemljama – istakao je zastupnik egipatske vojske.

Prema rečima Nenezića, sa proizvodnjom maski za egipatsku  vojsku se već otpočelo,  prva isporuka  očekuje se u martu naredne godine, a već u avgustu očekuje se nastavak ovog desetogodišnjeg ugovora. On je naglasio i da do ugovora  ne bi došlo bez pomoći Bratislava Gašića, pre svega kao gradonačelnika koji je prošle godine pomogao da Trajal ne propadne, a zatim i kao ministra koji je doprineo revatalizaciji  fabrike.

U “Trajal korporaciji”, u okviru koje rade dve gumarske fabrike i dve fabrike namenske proizvodnje, zaposleno je 1.164 radnika, od čega 184  u Fabrici zaštitnih sredstava koja se bavi proizvodnjom maski.

Inače, Trajal je imao neuspešnu privatizaciju, koja je nakon sedam godina raskinuta krajem 2013.godine, a do sredine naredne godine nalazi se pod zaštitom države kao jedna od 17 strateški bitnih fabrika. D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top