Programi Istorijskog arhiva u godini jubileja

Postavljeno: 13.06.2021

U obeležavanju jubileja, 650 godina od osnivanja Grada, kruševački Istorijski arhiv učestovaće sa tri programa

Naučni skup “650 godina od osnivanja Kruševca”, na kome će učestovati gosti sa univerziteta iz Beograda, Niša i Kosovske Mitrovice, zakazan je za 24. jun.

– Očekujemo kvalitetan naučni skup, planirano je da nakon završetka bude objavljeno i jedno izdanje radova sa tog naučnog skupa – kaže direktor Istorijskog arhiva Kruševac Nenad Sokolović.

Narednog dana, 25. juna, u prostorijama Kulturnog centra, biće postavljena izložba pod nazivom “Kruševac tragom arhiva”, na kojoj će biti izložena arhivska građa koja govori o istoriji Kruševca.

– Posetioci će imati priliku da vide dokumenta koja do sada nisu izlazila u javnost tako da očekujemo jednu vrlo zanimljivu izložbu – dodaje on.

Istog dana, nakon otvaranja izložbe, biće održana promocija knjiga u izdanju Istorijskog arhiva Kruševac.

– Pored čuvanja arhivske građe, Istorijski arhiv ima svoje izdavaštvo koje traje gotovo 50 godina. S obzirom na to da prošle godine zbog pandemije nismo mogli da se okupljamo i radimo promocije knjiga, odlučili smo da sada, kada epidemiološka situacija to dozvoljava, obavimo promociju knjiga koje su objavljene tokom poslednje dve godine – napominje Sokolović.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top