Produženo radno vreme Kovid ambulante

Postavljeno: 09.09.2021

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i sve većeg broja pregleda, radno vremeKovid ambulante produženo je do 22 sata, svih sedam dana u nedelji.

Od juče (7.septemba) radno vreme Kovid ambulante produženo je do 22 satra, a istovremeno je povećan je i broj lekarskih ekipa, pa sada, u dve smene, radi devet umesto sedam lekara.

Prema rečima doktorke Sandre Vesić Veškovac, broj pacijenata koji dolaze u Kovid ambulantu i dalje raste, dnevno se obavi do 280 pregleda, prvih je oko polovina, od kojih preko 40 odsto bude pozitivno na korona virus.

Među obolelima i dalje dominira mlađa populacija, sa lakšom ili srednje teškom kliničkom slikom, dok tešku kliničku sliku uglavnom imaju starija lica i osobe sa kompromitovanim imunitetom.

Doktorka Vesić Veškovac kaže da se iz te ambulante, na stacionarno lečenju u Kovid bolnicu „Rasina“ dnevno pošalje od pet do deset pacijenata.

Kovid ambulanta radi svih sedam dana u nedelji, od 7 do 22sata, a za sve informacije građani se mogu obratiti i putem telefona 064 86 53 574 i 064 86 53 575. Nakon 22 sata, pacijenti koji imaju simptome koji mogu da se dovedu u vezu sa korona virusom mogu da se jave u Službu hitne medicinske pomoći.

D.P.

 

 

Ostale vesti

back-to-top