Prijem gradova pobratima

Postavljeno: 27.06.2024

Povodom Vidovdana – Dana grada, gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović priredio je prijem za delegacije gradova pobratima koji su došli da uveličaju proslavu.

Ove godine, došli su pobratimi iz: Bijeljine ( Republika Srpska ), Žaleca (Slovenija), Rmniku Vlčea ( Rumunija ), Lipecka ( Ruska Federacija ) i Stare Zagore (Bugarske), a sutra nam stiže i delegacija Bijeljine (Republika Srpska).

Gradonačelnik je pozdravio goste i zahvalio se što su svojim dolaskom uvažili obeležavanje našeg Dana grada i ukazali poštovanje Kruševcu i svim  Kruševljanima.

„Kroz manifestaciju Vidovdan ponovo oživljavamo uspomene na naše pretke, kako bi se mi, njihovi potomci, radovali životu i slobodi za koju smo se kroz čitavu istoriju borili.  Kruševac je grad otvoren za saradnju, a posebno rado otvaramo vrata vama pobratimima i želimo da se saradnja između naših gradova još više razvija i unapređuje, u cilju očuvanja iskrenog i stabilnog prijateljstva naših gradova i naših naroda“, naglasio je gradonačelnik.

Potom su vođe delegacija razmenili protokolarne poklone sa gradonačelnikom i zahvalili se na pozivu i gostoprimstvu.

 

Na prijemu u Skupštinskoj sali, pored delegacija gradova pobratima  prisustvovale narodne poslanice Nevena Đurić i Jasmina Palurović. Ispred Grada, domaćini su bili: Dragana Barišić, predsednica Skupštine grada Kruševca , Snežana Radojković, zamenica gradonačelnika, Siniša Maksimović, zamenik predsednika Skupštine, Vesna Anđelić, načelnik Gradske uprave, Maja Cuckić, sekretar Skupštine i njena zamenica Ivana Antić, pomoćnice gradonačelnika: Ana Prvanov, Snežana Aleksić i Nevena Plavšić; Dejan Ušljebrka, načelnik Komunalne milicije i Živomir Lacić, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove. Prijemu su prisustvovali i Gradski većnici: Perica Janković, Miloš Ašanin, Bratislav Ilčić i Dragan Radosavljević.

 

U umetničkom delu program učestvovali su vokalna solistkinja Jana Milanović i profesorka Muzičke škole Jovana Jevtić.

 

 

U okviru programa manifestacije „Vidovdan 2024“, gosti su posle prijema prisustvovali otvaranju Izložbe „Kosovski boj- živa istorija Srbije“ koju je pripremio Vojni muzej Beograd u našem Narodnom muzeju.Izložbu je otvorio ministar odbrane Bratislav Gašić.

Izvor: https://krusevac.ls.gov.rs/

Ostale vesti

back-to-top