Prijavljivanje poslodavaca za Program „Moja prva plata“ trajaće do 7. novembra

Postavljeno: 31.10.2023

Zbog velikog interesovanja, prijavljivanje poslodavaca za Program „Moja prva plata“ trajaće do 7. novembra. Prijava se vrši elektronskim putem na veb portalu www.mojaprvaplata.gov.rs

Podsećamo da se Program „Moja prva plata“ sprovodi kod poslodavaca koji pripadaju privatnom ili javnom sektoru. Prioritet za uključivanje u Program imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz devastiranih područja, u skladu sa posebnim propisom Vlade o stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave.

Poslodavac koji ima 5 zaposlenih ima pravo da u Program uključi jedno nezaposleno lice. Poslodavac koji ima od 6 do 14 zaposlenih ima pravo da u Program uključi najviše dva nezaposlena, a poslodavac koji ima 15 i više zaposlenih može da u Program uključi nezaposlene čiji broj ne može biti veći od 20 odsto ukupnog broja zaposlenih.
Početak osposobljavanja nezaposlenih lica mora biti od prvog do petnaestog januara 2024. godine.

Program „Moja prva plata“ realizuje se sa ciljem osposobljavanja za samostalan rad 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva, koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

O. M.

Ostale vesti

back-to-top