Preventivom do bezbednijeg učešća u saobraćaju

Postavljeno: 21.10.2020

O tome koliko je važno povećavati nivo bezbednosti i sigurnosti u saobraćaju, šta nadležne institucije u Kruševcu čine kako bi to omogućile, ali i šta svi učesnici i saobraćaju treba da urade kako bi bili bezbedniji u saobraćaju govorilo se na tribini “Budimo bezbedni”

Navodeći da u Kruševcu ima više od 30 hiljada registrovanih automobila gradonačelnica Jasmina Palurović je kazala da lokalna samouprava u saradnji sa nadležnim institucijam radi na povećavanju bezbednosti u saobraćaju.

– Sarađujemo sa MUP-om, Dunav osiguranjem i lokalnim saobraćajnim školama i zajednički organizujemo edukacije. Podaci pokazuju da je smanjen broj saobraćajnih nezoda, a povećan broj otkrivenih učesnika u saobraćaju pod dejstvom alkohola i droga – rekla je ona.

Oficirka za kontrolu i regulisanje saobraćaja u ovdašnjoj Policijskoj upravi Marija Radivojević potvrdila je da MUP, što se tiče saobraćajnih nezgoda, posebnu pažnju poklanja preventivnom radu.

O ličnom iskustvu govorila je Dea Đurđević, koja je prošlog februara doživela tešku saobraćajnu nezgodu.

– Mnogo je važno da mislimo unapred, jer kada do nezgode dođe – već je kasno. Svaki sekund nepažnje može da ugrozi život – kazala je ona, objasnivši da je korisno da budemo osigurani jer troškovi lečenja nakon saobraćajne nezogde mogu da budu vioski.

Tribinu je organizovalo Udruženje “Budimo bezbedni”, čija je Dea Đurđević predsednica, u partnerstvu sa Gradom Kruševcom, Dunav osiguranjem i Ministarstvom unutrašnjih poslova.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top