Preko NSZ prijavljivanje za rad na Moravskom koridoru 

Postavljeno: 14.04.2021

Zainteresovani za rad na izgradnji Moravskog koridora prijave za posao mogu da podnesu u kruševačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje. Takav dogovor je postignut na sastanku predstavnika ovdašnje filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i kompanije „Behtel Enka“ koja izvodi pomenute radove

Planirano je zapošljavanje velikog broja radnika različitog profila. Tom poslodavcu su potrebni radnici mnogih struka, maltene sva zanimanja, jer prave kamp koji je kao mali grad. Lica treba da se jave našoj filijali, a mi ćemo te radne biografije prosleđivati poslodavcu – rekla je za KrusevacGrad načelnica odeljenja za posredovanje u ovadašnjoj filijali NSZ Suzana Mladenović. 

Nije mogla da precizira koliko se radnika traži niti koji su profili tačno potrebni, ali je rekla da će više informacija biti poznato uskoro.

Svi koji su zainteresovani za rad kod tog poslodavca treba da dodju u našu filijalu, tu dobijaju obrazac biografije koji treba da  popune ili mogu da donesu već napisane biografije. Mi ih potom prosleđujemo, a poslodavac će selektovati potrebne radnike u skladu sa pozicijama koje se budu otvarale – objasnila je ona. 

Prema podacima ovdašnje filijale NSZ u Kruševcu je krajem marta na evidenciji nezaposlenih bilo 10.199 lica, a u Okrugu 20.418 osoba. 

Podsetimo i da je kruševačka Regionalna privredna komora nedavno obavestila privrednike da je “Behtel Enka” dala mogućnost registracije zainteresovanih podugovarača, radi eventualnog učešća u radovima na Moravskom koridoru te da se mogu prijaviti na mejl [email protected], odnosno da se mogu registrovati preko linka https://cloud.enka.com/supplier/.

Ranije je iz Gradske uprave Kruševac stiglo obaveštenje da sugrađani koji žele da rade na Moravskom koridoru obrazac prijave za to mogu da dobiju u svojim mesnim zajednicama. 

Kompanija “Behtel Enka” nedaleko od Kruševca gradi kamp za više od 1.400 radnika, koji se prostire na 23 hektara.

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top