Poziv za studente: Prijavite se za Međunarodni samit ”Otvoreni svet”

Postavljeno: 18.09.2022

Grad Kruševac i lokalna Kancelarija za mlade pozivaju studente, koji se obrazuju na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, da se prijave za Međunarodni omladinski Samit ”Otvoreni svet”, koji se održava na Zlatiboru od 27. do 31. oktobra ove godine, saopšteno je iz Gradske uprave Kruševac.

Omladinski Samit ”Otvoreni svet” će okupiti više od 3.000 studenata iz zemlje i regiona, koji će učestvovati u 20 panela  o različitim temama  sa više od 150 predavača, najeminentnijih stručnjaka iz zemlje i sveta, za svaku od planiranih tema.

Na Samitu će, kako je navedeno u pozivu za prijavu, biti obuhvaćene teme: liderstvo, biznis, upravljanje talentima, menadžment ljudskih resursa, zdravlje, diplomatija, IT, bezbednost, motivacija mladih, farmacija, kultura, mediji, sport, istorija, energetika, aspekti nacionalne kulture u međunarodnom kontekstu, start-ap, privreda, turizam, poljoprivreda, porodica, sistem vrednosti.

Panelisti će biti ministri, najviši predstavnici državnih institucija i tela, predstavnici privatnog i javnog sektora, profesori univerziteta, istaknute  javne ličnosti, predstavnici iz inostranstva, kako iz državnog tako i iz privatnog sektora, predstavnici ambasada, nevladinog sektora i fondacija, stručnjaci iz pojedinih oblasti.

Grad Kruševac je, kako je navedeno u javnom pozivu, u želji da nagradi rad, znanje, predanost nauci i viziji mladih, obezbedio sredstva za odlazak i boravak studenata iz Kruševca te za učešće na svim panelima i sastancima.

Na poziv za učestvovanje na pomenutom Samitu imaju pravo studenti visokoškolskih obrazovnih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, studenti prvog stepena (od druge godine studija), drugog stepena studija (master studija) i trećeg stepena studija  (doktorskih studija), oni koji imaju prosečnu ocenu makar osam te čije je prebivalište ili boravište na teritoriji grada Kruševca najmanje pet godina.

Obrazac za prijavu se može preuzeti na zvaničnom sajtu grada Kruševca: www.krusevac.rs ili na info pultu Gradske uprave Kruševac.

Prijave za učešće po ovom Javnom pozivu sa potrebnom dokumentacijom se podnose Gradskoj upravi Kruševac, u prijemnoj kancelariji 31,  lično ili poštom. Prijava se može podneti i elektronski, slanjem dokumentacije na e-mail adresu:  [email protected].

Rok za podnošenje prijava je 26. septembar do 15 i 30 časova.

Više informacija se može pronaći na https://krusevac.ls.gov.rs/aktuelnost/javni-poziv-za-ucesce-na-medjunarodnom-omladinskom-samitu-otvoreni-svet/, kao i na zvaničnim profilima Kancelarije za mlade Grada Kruševca, na Instagramu i Fejsbuku.

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top