Povratak u elitu kao imperativ

Postavljeno: 13.12.2015

Napredak fudbalsko proleće dočekuje sa superligaškim ambicijama.

UKlubuseslažudajerezultatjesenjepolusezoneočekivaniobećavajudaćeuprolećnomdeluprvenstvanastavitisadobrimigramakakobisevratiliuelitnuligu.Pohvalivšiigruizalaganjeigrača, šefstručnogštabaBogićBogićevićsmatradajeNapredakvećnapututogpovratka

Nakon neuverljivog i neobećavajućeg starta, fudbaleri Napretka su u prvom delu prvoligaške sezone iz kola u kolo igrali sve bolje i sigurnije, brusili su formu i to potvrdili rezultatima.  Na kraju su, potpuno zasluženo, osvojili titulu jesenjeg prvaka, ispred drugoplasirane Bačke koja će na proleće startovati sa dva boda zaostatka.

Većideoekipejepromenjenuodnosunaprošlugodinuimismoseskupljaliuhodu„. Dokrajaavgustasudolaziliigračiisvakogdanajebiovidljivnapredak, izutakmiceuutakmicuseigralosveboljeiušaliumemdakažemštetaštojekrajprvenstva, teksmoušliuformuiuigralise. Krozzajedničkipripremniperiodimogućapojačanjapotrudićemosenapravimojošjačukonkurencijuutimu, dasejošboljeuigramo, nastavimosapobedamaiujednodapripremamotimzaSuperligu, štonamjeicilj prokomentarisao je asistent šefa Napretkove struke Ivan Stefanović

U Klubu se slažu da je rezultat očekivan i da će u prolećnom delu sezone nastaviti sa dobrim igrama kako bi se vratili u elitno takmičenje srpskog fudbala. Pohvalivši igru i zalaganje igrača, šef stručnog štaba Bogić Bogićević je rekao kako je Napredak već na putu tog povratka:

Napredak - Radnicki (5)

Detalj sa utakmice Napredak – Radnički

Rezultatisuzameneočekivani. Napredaknepripadaovojligi, imoramodaučinimosveštomožemoiznamodaseštoprevratimotamogdepripadamo. Smatramdaovojekipinisupotrebnanekaznačajnapojačanjazaovajrangtakmičenja. MimožemodasačuvamoiuvećamoprednostkojuimamonadostalimekipamaidaradimonaformiranjutimazaSuperligu – rekao je Bogićević .

Fudbaleri Abraham Frimpong i Ognjen Damnjanović složni su u oceni da je Napredak najveće ime u ovom rangu takmičenja i da je upravo svojim igrama dokazao da mu je mesto u Super ligi Srbije.

–  Imamoodličnuekipu, igramokaotim, itodajerezultate. Stručništabjeodličaniodličnoradimo, ulazakuSuperligujesamopitanjevremena smatra Frimpong. Na njegove se reči nadovezuje i Ognjen Damnjanović:

Napredakjevelikiklub, isvejenavisokomnivou. Štosetičesaigrača, kaoštojevećrečeno, skupljalismoseuhodu„. Nekisudošlikasnije, nekisubilipovređeni, međutimkakojeprvenstvoodmicaloigralismosvebolje. Imadostatalentovanihmladihigrača, iovojejednahomogenaekipa, nesamonaterenunegoivanterena, itojenašaglavnaodlikainajvećasnaga.

Upravo je Damnjanović bio jedan od najefikasnijih igrača u timu Napretka, sa pet postignutih golova tokom jeseni. Prvi strelac tima bio je Bojan Beljić, igrač sa kojim je Napredak očito stekao pravog golgetera, sa osam golova. Tokom jeseni, fudbaleri kruševačkog tima su se u strelce upisali ukupno 25 puta. I kada smo već kod sezonske statistike, nejveću minutažu, po 1260 minuta provedenih na terenu, imali su Gobeljić i Simonović, za njima su Ivelja sa 1158, Markoski sa 1095 i Zonjić sa 1014 minuta. A što se najboljih prosečnih ocena tiče, upisane su  Beljiću (7,25) i Milošu Vuliću (7.14).

Sve u svemu, impresivna zimnica sa kojom u Fudbalskom klubu Napredak dočekuju proleće. A ono startuje 5. marta, kada Kruševljani putuju u Vranje, na megdan Dinamu.

——————————

OproštajodKupa

Ono što su uspeli u prvenstvu nisu, nažalost, i u najmasovnijem srpskom fudbalskom takmičenju. Fudbaleri Napretka izgubili su, u osmini finala Kupa Srbije, pred svojim navijačima – njih oko tri hiljade – od niškiog Radničkog sa 2:0.

Oba tima su imala izrazite šanse, ali je gostujući taj koji je svoje iskoristio. Prvu u 33. minutu, kada je Ašćerić šutirao na gol Napretka, koji je neko iz odbrane domaćina pokušao da izblokira, ali je lopta prevarila čuvara mreže Jankovića i završila u mreži domaćih. U 57. minutu, posle brze kontre Radničkog, Đuričković je centrirao, a Marjanović uputio precizan šut glavom u desni ugao Napretkovog gola…

– Igračikojisuizneliprvenstvoiokokojihsevećideonašeigrevrteo, BeljićiDamnjanović, bilisudobročuvaniiisključeniizigre. Napočetkuutakmicesmoimalidvešanse, kojeIveljanijenajboljerešio, adajestesvebiizgledalodrugačije, jerbiRadničkimoraodaseotvoriinapadne. Primilismodostanaivangol, alitojefudbal. Namerilismosenajednučvršćuekipukojaigratakmičarskisjajnoinažalostnismouspelidapreokrenemorezultat –  rekao je Bogić Bogićević, šef stručnog štaba Napretka.

Bogićević je iskoristio priliku da čestita igračima Napretka, kako je rekao, sjajnu polusezonu, kao i da se zahvali navijačima na podršci.

 

 

Ostale vesti

back-to-top