Povodom Škole u Parunovcu oglasili su se i naprednjaci: “Od projekta rekonstrukcije se nije odustalo”

Postavljeno: 25.08.2020

Reagujući na informacije o lošem stanju u kome se nalazi Škola “Vladislav Savić Jan” u Parunovcu, uz ocenu da je  za njih odgovorna “grupica ljudi koji pokušavaju sve da sebe istaknu kao velike patriote”, Srpska napredna stranka je u ime lokalne vlasti iznela detalje vezane za planove rekonstrukcije parunovačke škole čiji problem, kako su istakli, datira iz mnogo ranijeg vremena, a ne od 2012. od kada je SNS na vlasti

Da je škola u Parunovcu najveća škola na seoskom području, da je stari deo zgrade sagrađen 1967, a novi 1987, a da od tada nisu izvršena nikakva ulaganja u školsku zgradu naveli su naprednjaci u saopštenju. Objasnili su i da su prvi koracu na popravci stanja u kojem je zgrada preduzeti 2014. godine u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Kancelarijom za javna ulaganja, ali da projekat nije sproveden  zbog nerešenih imovinsko pravnih pitanja što je propust načinjen još iz perioda kada je škola građena.

Nakon prokišnjavanja krova grad je opredelio sredstva za sanaciju istog što je učinjeno, ali nagomilani problemi doveli su do toga da je 2018. godine plafon pao u jednoj učionici i da jedan deo škole nije za upotrebu. Tad se započelo sa aktivnostima na izradi novog projekta kojim bi se izvršila kompletna rekonstrukcija zgrade i dvorišta – kaže se u saopštenju Srpske napredne stranke i dodaje da je Projekat odobren krajem prošle godine i da je u prvoj polovini ove trebao je da se sprovede tender kojim bi se izvršio izbor izvođača i krenulo sa radovima.

Nažalost pandemija koja nas je zadesila je odložila relaizaciju ovih aktivnosti, ali se od njih nije odustalo, jer je ovoj vlasti za razliku od prethodnih omladina na prvom mestu i ono što želimo jeste da stvorimo uslove da mladi ostaju, a ne da beže i svog grada – navode naprednjaci.

Detaljno opisuju i sadržaj projekta koji će, osim rekonstrukcije zgrade, obuhvatiti i rekonstrukciju dvorišta, gde je planirana izgradnja atletskih staza, sportskih terena za fudbal, odbojku, rukomet, košarku i mobilijar.

To će biti pravi mali centar za dečije aktivnostu u Parunovcu. Predviđeno je da se škola učini centrom i za sportska takmičenja osnovaca u našem gradu. Fiskulturna sala škole biće urađena po svim standardima i pružiće uslove za bavljenje sportom učenika i za sportska takmičenja – tvrde naprednjaci. 

U saopštenju podsećaju i na sve ostale školske zgrade koje su tokom njihove vlasti rekonstruisane, kao i na poduhvate kojima je podignuta bezbednost đaka u saobraćaju, energetska efikasnost školskih objekata, opremanje škola računarima i sportskom opremom… 

Radilo se, navode, i na adaptaciji srednjih škola, uređenju prostora Radničkog univerziteta gde se sada nalazi Poljoprivredni fakultet koji je, naglašava se u saopštenju, završio proces akreditacije i dobio akreditaciju svojih studijskih programa na 7 godina.To je zato što je, kako kažu, obrazovanje važan segment svakog društva i zajednice i “od 2012. godine od kad je SNS na vlasti uloženi su značajni napori i sredstva u ovaj segment kako bi se omogućili što bolji uslovi za obrazovanje i usavršavanje naše dece u Kruševcu”.

Da je veliki trud uložen i u parunovačku školu, ali da nije vidljiv javnosti, tvrdi se u saopštenju, a da to koriste “takozvane lokalpatriote” koje “i kad su bili u poziciji da za svoje selo i mesto pojure da se nešto završi, pa i ta škola, to nisu učinili”. 

Od realizacije ovog projekta ne odustajemo, očekujemo da će se uskoro krenuti sa realizacijom istog i da ćemo po okončanju rekonstrukcije škole i njenog dvorišta dobiti novi kutak gde će se deca razvijati, učiti i odatle izrasti u uspešne ljude koji će se boriti za svoj Kruševac – zaključuje se u saopštenju Srpske napredne stranka.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top