Počinje 5. Astronomski kamp

Postavljeno: 12.08.2022

Od subote 13. avgusta do ponedeljka 15. avgusta na Jastrepcu u vili „Idila“ održaće se peti po redu Astronomski kamp na Jastrepcu u organizaciji astronomskog udruženja „Eureka“. Ove godine učesnike kampa očekuju zanimljiva predavanja o aktuelnim temama iz astronomije, astrofotografije, kosmonautike, ali i vedre večeri na Jastrepcu odakle će posmatrati meteorski roj Perseida i druge vidljive objekte tokom noći.

Posle dve godine pauze i organizovanja kampa onlajn, ljubitelji astronomije se ponovo okupljaju uživo na Jastrepcu.

– Prijavilo se 38 učesnika iz Kruševca, ali i iz drugih gradova Srbije poput Zaječara, Niša, Leskovca… Na kampu će imati priliku da nauče nešto više o planetama Sunčevog sistema, kako da se bave astrofotografijom, da posmatraju nebeske objekte (ako vremenski uslovi to dozvole), ali i kako da snime prelet svemirske stanice i da postanu svemirski preduzetnici – najavljuje Zoran Tomić, jedan od osnivača Udruženja “Eureka”.

Podsećamo, ovogodišnji kamp se realizuje u okviru LAP za mlade grada Kruševca uz finansijsku podršku grada Kruševca, kao i podršku Kancelarije za mlade grada Kruševca, Centra za stručno usavršavanje Kruševac i Turističke organizacije grada Kruševca.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top