Počinje 19. FEŠT

Postavljeno: 22.04.2023

Festival školskog teatra tzv. FEŠT po 19. put organizuje Kulturni centar u Kruševcu. Od ponedeljka, 24. aprila do petka, 28. maja, Kruševljani mogu pogledati sedam predstava ovdašnjih osnovnih škola,a tokom trajanja FEŠT-a biće održana i radionice za decu i odrasle Dečijeg kulturnog centra Beograd

Omiljeni festival osnovaca će otvoriti đaci OŠ „Jovan Popović“ koji će izvesti predstavu „Princeza na zrnu graška“, u ponedeljak, 24. aprila od 19 časova.

U utorak će se održati radionica za decu i odrasle Dečijeg kulturnog centra Beograd pod nazivom „Pozorišne improvizacije u pokretu“ i to u dva termina, od 15 i 17 časova.

U sredu, 26. aprila, predstaviće se najpre đaci OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa predstavom „Marko Kraljević i Brus Li“ u 17 časova, a zatim đaci OŠ „Dositej Obradović“, sa predstavom „Basnopozorje“ od 19 časova.

Predstavu „Uobraženko i Zvezdana“ odigraće đaci OŠ „Branko Radičević“ u četvrtak, u 17 časova, dok će u 19 predstavu „Maturanti“ izvesti učenici OŠ „Nada Popović“.

„Komunikacija“ je ime predstave sa kojom će se predstaviti OŠ „Sveti Sava Čitluk“, u petak u 17 časova, dok će se komadom „Dete zvano to“ predstaviti OŠ „Vuk Karadžić“.

Dodela nagrada i proglašenje pobednika biće organizovano, 5. maja, u ponedeljak, u 12 sati u Kruševačkom pozorištu, nakon poklon predstave „Tri praseta“.

M. J.

Ostale vesti

back-to-top