Prijava za vakcinaciju i preko kol centra

Postavljeno: 14.01.2021

Kol centar za prijavljivanje za vakcinaciju protiv korona virusa počeo je danas da radi. Građani koji na ovaj način žele da se prijave mogu da pozovu na telefon 0800 222 334, od 8 do 20 časova

Građani zainteresovani za imunizaciju od 11. januara mogu da  se prijave putem portala e-Uprave, a od danas je data mogućnost da se prijava izvrši i telefonski.

Građani mogu da odaberu vakcinu kojom žele da budu vakcinisani, a popunjavanjem upitnika ili pozivanjem kol centra ne daju saglasnost za imununizaciju, već  isključivo iskazuje interesovanje da budu vakcinisani protiv korona virusa. 

Kako je objašnjeno, saglasnost za imunizaciju potpisuje se onda kada pacijent dođe kod lekara, a o terminu i mestu vakcinisanja građani će biti obaveštavani putem mejla ili SMS poruke.

Kada će neko biti pozvan da primi vakcinu, zavisiće od prioriteta imunizacije, a što određuje Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. 

Kako je medijima kazao direktor vladine Kancelarije za IT E-Upravu Mihailo Jovanović, do danas  se za vakcinaciju preko portala eUprave prijavilo 175.000 građana.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba, dr Darija Kisić Tepavčević, kako su preneli pojedini mediji, kazala je da danas počinje vakcinacija prvih 1.000 građana koji su se prijavili za vakcinu protiv korona virusa.

D.P.  

Ostale vesti

back-to-top