U crkvi Svetog Đorđa moleban za pravoslavnu Novu godinu

Postavljeno: 14.01.2021

Eparhija kruševačka danas je čestitala svim vernicima srpsku Novu godinu, praznik Obrezanja Hristovog, ali i praznik svetog Vasilija Velikog. U njegovu čast jutros je arhijerejsku liturgiju služio episkop kruševački David u Sabornoj crkvi Sveti Đorđe, a nakon toga je služen moleban za uspešnu i blagoslovenu Novu godinu prema julijanskom kalendaru

– Pomolićemo se da nastupajuća 2021. bude blagoslovena za sve naše žitelje, da nas Gospod sačuva u zdravlju, radosti, dobru, da okupi one koji su rasejani, da izmiri one koji su zavađeni i da naravno u svakom smislu mir Božiji i ljubav Božija zavlada u našim životima i u našim srcima –kazao je protojerej stavrofor Đorđe Milojković, starešina Sabornog hrama za naš portal.

On je istakao da je u pitanju veliki praznik koji nas podseća na ljubav Božiju, Hristov dolazak na ovaj svet i na naše krštenje, koje je naše osvećenje i ulazak u svetu crkvu:

– Svi mi koji smo kršteni pozvani smo da osluškujemo glas crkve i da se trudimo da živimo po veri onako kako to zapoveda jevanđelje.

Milojković je apelovao na građane da istraju i da se pridržavaju mera kako bismo se u novoj godini oslobodili epidemije korona virusa:

– Danas je veliki praznik i mi se radujemo zato što želimo da u ovoj godini izađemo iz svih problema koji su nas pratili u prethodnoj. Pozivam naše parohijane, da se i dalje čuvaju i pridržavaju svih mera koje su trenutno na snazi, kako bismo što pre pobedili ovo iskušenje koje je došlo na nas ali i na sve narode iz našeg okruženja. 

M.S.

Ostale vesti

back-to-top