Počela nagradna igra “Uzmi račun i pobedi”

Postavljeno: 01.02.2017

Fiskalne račune koje   građani  sakupljaju od 1.januara ove godine,  od  danas se mogu poslati u već adresiranim kovertama koje se preuzimaju  u poštama širom Srbije.  Slanje  je besplatno, a prvi deo nagradne igre trajaće do 1.marta. U kruševačkim poštama  obezbeđen  je dovoljan broj koverti, a građani su danas mogli da preuzmu  najviše po pet

Namenske koverte za učešće građana u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” , kako nam je rečeno u kruševačkoj Pošti, obezbeđene su u svih 60 pošti koje pokriva kruševačka Pošta, a nalaze se na  području Kruševca, Ćićevca, Brusa, Varvarina, Ražnja i Aleksandrovca.

Prvog dana nagradne igre interesovanje je bilo veliko, a građani su mogli da preuzmu po pet koverti na šalterima u svim poštama.

Da podsetimo, nagradna igra sakupljanja fiskalnih računa je, kako je početkom godine najavila ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Ana Brnabić, jedna je u nizu aktivnosti predviđenih Nacionalnim planom za borbu protiv sive ekonomije, a koja ima za cilj da doprinese razvoju svesti da se novac od plaćenog poreza vraća građanima.

Da bi učestvovali u nagradnoj igri, građani treba da sakupe deset fiskalnih računa izdatih  od 1.januara ove godine, a iznosi na računima ne mogu biti manji od 100 dinara.

Da učestvuju, pravo imaju svi građani sa prebivalištem u Srbiji, šalju se računi izdati u periodu od 1. januara do 31.marta ove godine, a na koverti treba popuniti  lične podatke- ime i prezime, adresu stanovanja i kontakt telefon.

Izvlačenje nagrada biće organizovano jednom nedeljno, tokom marta i početkom aprila, nagrade  će se dodeljivati na svakih deset dana, a srećne  dobitnike čekaju  vredne nagrade, poput putovanja u zemlji i inostranstvu, automobila , te  stana u Beogradu, što će ujedno biti i glavna nagrada koja će biti dodeljena 2.aprila.

Pošte u Kruševcu dobile su adresirane koverte na vreme, a interesovanje građana za učešće u nagradnoj igri je veliko. Kako smo imali prilike da se uverimo na terenu, među onima koji šalju koverte, najviše je penzionera.

Nadaju se poklonu kojim bi obradovali decu

S obzirom na to da je u Srbiji postala praksa da penzioneri deo svojih  primanja daju svojoj deci koja su uglavnom nezaposlena ili imaju minimalna primanja, ne čudi to da ovu nagradnu igru naši najstariji sugrađani vide kao dodatnu priliku da pomognu deci. Sedamdesetdvogodišnja Olga Radenković prvog dana nagradne igre poslala je tri koverte. Kaže da bi bila srećna da dobije putovanje u neku banju, ali da bi još srećnija bila ako bi to bio neki poklon kojim bi mogla da obraduje svoju decu. Slično razmišlja i šezdesetdevetogodišnji sugrađanin, Miloje Panić, s tim da njega putovanja ne interesuju, pa bi pored svih ostalih nagrada koje su u opticaju, i tu poklonio svojoj deci. Na pitanje šta misle o ovoj nagradnoj igri, većina anketiranih  kazala je da je to dobar način da se građani animiraju da traže fiskalni račun. -Ranije su Kinezi bili ti koji nisu izdavali račune, ali sada to nije više tako. To se sada dešava u nekim manjim prodavnicama čiji su vlasnici naši sugrađani. Ja uglavnom  ne tražim račun, ali sam imao prilike da vidim da se prodavac  čak naljuti na kupca ukoliko zatraži račun. Sada će biti mnogo više onih koji će tražiti svoj fiskalni račun, što će možda vremenom  naterati trgovce da se opamete i počnu da poštuju zakon – kaže sugrađanin Slavoljub Pavlović. Dok pruzimaju svoje koverte na šalterima pošte, kao i u vreme loto groznice, građani se šale, obećavaju šalterskoj radnici poklon ukoliko dobiju glavnu nagradu. Na pitanje da li veruju da zaista mogu biti srećni dobitnici , većina je odgovorila negativno, uz komentar “da se ne nadaju pereterano,  ali da ih ne košta ništa da probaju”.

 

 

 

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top