“Gnezdo” poziva: Dođite da se igramo!

Postavljeno: 24.08.2021

Alternativni kulturni centar “Gnezdo” organizuje večeri društvenih igara od 24. do 26. avgusta, od 19 časova. Ulaz je slobodan, svi koji žele da se igraju su dobrodošli, bez obzira na godine, a biće dostupne brojne društvene igre

– Pronađite malo slobodnog vremena, ponesite svoju omiljenu igru ili probajte neku novu. Isključite mobilne telefone i igrajte se u “Gnezdu”- kaže Katarina Krsmanović iz AKC “Gnezdo”.

Istorija društvenih igara stara je koliko i istorija civilizacije. Većina društvenih igara dolazi iz Azije, a nastale su kao dodatni podsticaj u izučavanju i razvijanju vojne strategije, neke su za zadatak imale da propagiraju religiju, približe ljudima matematiku i astronomiju, pomognu u razlikovanju dobrog od lošeg, ali i kao podrška protestima.

Igranje društvenih igara predstavlja izvor dobre zabave, a samim tim i smeha, koji povećava nivo endorfina – hormona sreće, koji pomaže opuštanje mišića i cirkulaciju krvi, smanjuje nivo stresa i ojačava imuni sistem!

Smejanje i zabava mogu povećati nivo empatije i povezanosti sa ljudima sa kojima igramo. Pored ovog benefita, društvene igre poboljšavaju sposobnost pamćenja u starijem dobu i smanjuju rizike pojave oboljenja poput demencije i Alchajmera.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top