Plesna škola DM team – Život u ritmu latino plesa

Postavljeno: 22.06.2022

Iako po stažu mlada, jer postoji dve godine, plesna škola DM team, prepoznatljiva po latino plesovima, niže uspehe. To, osim osvojenih nagrada, potvrđuju polaznice koje su zadovoljne naučenim, te prijateljskom atmosferom koja u školi vlada

Naime, plesna škola DM team, čiji su osnivačice i instruktorke Miljana Gagić i Danijela Ramić, nedavno je u Leskovcu, na Internacional Dance festivalu, čiji su organizatori Pro Dance i “Step by step”, osvojila prvo mesto.

– Ovogodišnje takmičenje je drugo takmičenje po redu sa našom plesnom školom. Prošle godine smo sa drugom grupom osvojile drugo mesto na Internacionalnom takmičenju u Bojniku, a ove godine smo osvojile prvo mesto u Leskovcu – kaže za KruševacGrad instruktorka Miljana Gagić.

Velika većina polaznica grupe, koja se takmičila na festivalu u Leskovcu, tada je prvi put zaplesala sa tom plesnom školom na nekom takmičenju. Marina, koja u toj školi trenirašest meseci, je jedna od njih:

– Pamtiću celog života ovo takmičenje, jer sam kao mala maštala da ću jednog dana nastupati kao plesačica i srećna sam što mi se san ostvario.

Podršku da se izbore sa velikim uzbudjenjem i pozitivnom tremom pred nastup, imale su od svojih mentorki.

– Nama su uvek mentorke govorile da glavu držimo uzdignutu, da imamo stav, osmeh na licu, da ne budemo ozbiljne, mada ja sam imala iskustva sa manekenstvom i to mi je puno pomoglo što se tiče držanja i stava – prenela je svoje utiske Andrijana Radović.

Koreografija kojom se ovaj tim predstavio je, kako ističe njihova instruktorka, bachata ples uz muziku “A un milimetro de ti”, koja je dala mogućnost svakoj plesačici da izrazi ženstvenost. Na poziv za učetvovanje na takmičenju odgovorilo je devet članica, a nastupale su u punoj sportskoj hali “Partizan” u Leskovcu.

Iako složena, koreografija nije pala teško devojkama koje su bile izuzetno motivisane.

– Pripreme su još više probudile u nama želju da damo sve od sebe i budemo najbolje. To je doprinelo da učvrstimo kolegijalnost i prijateljstvo – dodaje instruktorka Miljana Gagić.

Znale su da se trud i rad uvek isplate, ali ipak ih je pobeda iznenadila, jer je konkurencija bila velika. Bile su u pozitivnom šoku u momentu kada su dobile u ruke svoj prvi “zlatni” pehar, a svaka od učesnica je dobila diplomu i medalju te poklone od sponzora.

Slikanje pod profesionalnim objektivima posebno je uticalo da budu ponosne, do pobede ih je, napominju, nosila i pozitivna energija koja je vladala u sali, a na kraju su neke od članica pustile i po neku suzu.

Sigurne su da će dobro druženje i kvalitetni treninzi ostati zaštitini znaci škole u koju su došle u želji da uče latino plesove poput: Bachate, Salse, Kizombe, Sambe, rumbe… Očekuju da će im se u budućnosti pridružiti još članova koji vole tu vrstu plesa.
Jovana Živković

Foto: privatna arhiva

Ostale vesti

back-to-top