+381 64 812 51 81
Ne propustite >>
Naslovna » Društvo » Pitali smo za vas: Kako da znate kada ste na redu za vakcinu i šta ako propustite termin?

Pitali smo za vas: Kako da znate kada ste na redu za vakcinu i šta ako propustite termin?

Odgovor je nikako, prema informacijama do kojih je naš portal došao

Naime, kada građani iskažu interesovanje za vakcinaciju preko portala eUprava jedino što mogu jeste da čekaju poruku sa terminom.

Našoj redakciji su se, međutim, javljali čitaoci koji su pre više od tri nedelje iskazali interesovanje i zanima ih kada će, orijentaciono biti pozvani. Ima i onih koji su naveli da su njihovi prijatelji i rođaci iz drugih gradova pozvani na vakcinaciju, a takođe nisu ni u jednoj od prioritetnih grupa. Nedoumicu šta treba da rade imaju i oni koji dobiju poziv, a sprečeni su da se tada jave.

Iz eUprave, kojoj smo postavili ta pitanja stigao je odgovor:

– Ne postoji spisak za vakcinaciju, pozivi se upućuju prioritetnim grupama starijim od 75 godina, medicinskim radnicima, radnicima MUP-a i vojske, mlađim građanima sa hroničnim oboljenjima. Takođe zavisi i od toga koju ste vakcinu odabrali i da li je ima na stanju u gradu.

Broje nedoumice i dalje ostaju…

U kruševačkom Domu zdravlja, koji je zadužen za sprovođenje vakcinacije, za naš portal kažu da od eUprave dobijaju spiskove građana koji su pozvani na vakcinaciju, ali da oni nikakvu drugu komunikaciju sa tom institucijom nemaju.

– Građani koji su se prijavili za vakcinaciju porukom ili mejlom dobijaju obaveštenje od eUprave kada treba da dođu, dan i temin. Mi dobijamo spiskove dan, dva unapred i odgovarajuću količinu vakcina. Uvid u cele spiskove nemamo i ne znam kako bi građani mogli da saznaju gde se na tom spisku nalaze – objašnjava direktorka kruševačkog Doma zdravlja dr Marina Kostić.

Oni koji zbog trenutne bolesti propuste termin koji su dobili za vakcinaciju, prema njenim rečima, moraju ponovo da se prijave.

– Ako neko ima tempwraturu, pije antibiotike, prehlađen je, odnosno ne može da primi vakcinu tog dana za kada je dobio termin i nekoliko narednih dana, on mora ponovo da se prijavi preko eUprave – kaže ona odgovarajući na naše pitanje.

Ukoliko je, međutim, neko zbog posla ili neke druge obaveze sprečen da dođe tog dana, ali može sutradan, to treba da javi i da dođe sledećeg dana.

J.B.

Odgovor je nikako, prema informacijama do kojih je naš portal došao Naime, kada građani iskažu interesovanje za vakcinaciju preko portala eUprava jedino što mogu jeste da čekaju poruku sa terminom. Našoj redakciji su se, međutim, javljali čitaoci koji su pre više od tri nedelje iskazali interesovanje i zanima ih kada će, orijentaciono biti pozvani. Ima i onih koji su naveli da su njihovi prijatelji i rođaci iz drugih gradova pozvani na vakcinaciju, a takođe nisu ni u jednoj od prioritetnih grupa. Nedoumicu šta treba da rade imaju i oni koji dobiju poziv, a sprečeni su da se tada jave. Iz…

Review Overview

Rejting korisnika Budite prvi !
x

Proveri i

Rukometaši Župe ne silaze sa prvog mesta

Rukometaši Župe iz Aleksandrovca i nakon 17. kola Prve B lige ubedljivo vode na tabeli sa 25 bodova, u konkurenciji ...

Sportske igre mladih po drugi put u Kruševcu

Karavan Sportskih igrara mladih, najveće manifestacije amaterskog sporta za decu i omladinu na našim prostorima, stigao je i do KruševcaBaklju ...

Znatno manje prvih pregleda u kovid ambulanti

Tokom poslednjih nedelju dana zabeležen je značajan pad prvih pregleda u kruševačkoj Kovid ambulanti, kojih dnevno bude između 35 i ...

Kruševac postaje novi Giga grad

Nova SBB investicija u Srbiji: Počinje digitalizacija Kruševca10.05.2021 – SBB kompanija saopštila je danas da nastavlja da širi svoju GIGA ...

Održano Okružno takmičenje recitatora

Pobednici Okružnog takmičenja recitatora “Pesniče naroda mog”: Miona Jevđić, u uzrastu mlađih osnovaca i Andrej Jovanović među srednjoškolcima, oboje iz ...