Pitali smo za vas: Kad nestane struja, kako da saznate kada će doći?

Postavljeno: 21.05.2021

Sinoć je širi centar grada oko pola sata bio bez struje, a sugrađanin koji je bio među onima koji nisu imali električnu energiju obratio se našoj redakciji sa pitanjem na koji broj u takvoj situaciji može da dobije informaciju o tome kada će struja doći, jer to sinoć nije uspeo

– Tokom pola sata zvao sam bezuspešno nekoliko brojeva koje sam imao od ranije, ali se na njih niko nije javljao – naveo je on.

U ovdašnjoj Elektrodistribuciji objašnjavaju da brojevi na koje građani zovu istovremeno služe za komunikaciju dispečera sa kolegama na terenu, koji otklanjaju kvar.

– Sinoć smo imali veliki kvar, a takve situacije se retko dešavaju. Iz pogona je ispalo celo postrojenje koje napaja centar grada. Naši disprečeri su se trudili da što brže urade prenapajanje sa drugih postrojenja i telefoni su u tim sitacijama zauzeti zbog toga – kaže za KruševacGrad rukovodilac sektora za planiranje i investicije Dragana Timić.

Napominje da je reč o velikom kvaru, na čijem otklanjanju se i danas radi, ali da su sugrađani veoma brzo dobili struju.

Brojevi koji su inače dostupni non – stop i na koje bi sugrađani u svakom trenutku trebalo da mogu da prijave kvar ili da dobiju informaciju o tome zašto je struja nestala i kada će doći su: 037/413 – 112 i 037/442 – 577.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top