Otvorena izložba slika “Kiša” Miroslava Živkovića

Postavljeno: 29.10.2020

U Legatu Milića od Mačve otvorena je samostalna izložba “Kiša” akademskog slikara Miroslava Živkovića. Ljubitelji likovne umetnosti moći će da uživaju u postavci do 17. novembra

U radovima ovog autora prisutni su sakralni motivi koji su direktno ili indirektno vezani za Svetu Goru, a kroz sve provejava azurni ton koji sugeriše asocijativno na vodu ili kišu.

– Hilandar je već nekih trideset godina sastavni deo mog bića i samim tim kad se srodite sa nečim, sa ambijentom i kada osetite duhovnost sasvim je normalno da se to reflektuje i na stvaralaštvo – kaže Miroslav Živković.

Autor svojom likovnom poetikom predstavlja svet u kojem je spoj forme i sadržaja istovremeno dinamičan, lirski, maštovit i emotivan.

– Slikajući određenu prirodnu pojavu koja ga na poseban način inspiriše, autor sintetizuje prirodu i umetnost, podsećajući nas da su to neraskidive celine koje podsećaju na važnost povratka unutrašnjem skladu – ističe Marija Stojadinović, urednica likovnog programa u Kulturnom centru Kruševac.

Autoru je ovo druga samostalna izložba u našem gradu, prethodna je bila u velikoj sali Narodnog muzeja.

– Kruševac je carski grad i meni je zadovoljstvo i čast da budem vaš gost i da pokažem nešto od toga što radim – ističe autor.

Mr Miroslav Živković, diplomirao je 1996. godine na Fakultetu umetnosti u Prištini, gde je završio i postdiplomske studije. Do sada je samostalno izlagao 62 puta, a kolektivno više od 250 puta, u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada za slikarstvo i učesnik na više od 50 kolonija u zemlji i inostranstvu.

Posetioci izložbe pridržavali su se svih propisanih mera u skladu sa epidemiološkom situacijom.

D.M.

Ostale vesti

back-to-top