Otvoren Park prijateljstva

Postavljeno: 14.10.2019

Puštanjem balona u nebo, gradonačelnica Kruševca je, zajedno sa članovima Dečijeg hora Kulturnog centra, zvanično otvorila Park prijateljstva, preko puta zatvorenih bazena. Ovom događaju, upriličenom u okviru Dana oslobođenja Grada, prisustvovali su gosti iz pobratimskih gradova u pratnji svojih domaćina

Pre 75 godina ljudi su davali živote da bismo mi danas uživali slobodu. Kruševac je tokom tih 75 godina imao burnu istoriju. Rušen je, građen, ali je uvek napredovao – rekla je gradonačelnica, Jasmina Palurović otvarajući novoizgrađeni Park. 

Dodala je, čestitajući građanima Dan oslobođenja, da Park prijateljstva simbolično šalje poruku mira, ljubavi i prijateljstva svih koji vole naš grad i da je namenjen svima, a najmlađima je poručila da su prijateljstvo i negovanje tolerancije i rada nešto što treba da nam bude zvezda vodilja. 

Program otvaranja Parka započeo je nastupom Dečijeg hora Kulturnog centra i Himnom Kruševca, a završen balonima koje su mali članovi hora zajedno sa gradonačelnicom pustili u nebo.

Park prijateljstva, zapravo kružni popločani amfitetatar na kojem po obodu postavljen hashtag #JaVolimKruševac, biće, po svemu sudeći, mesto gde će Kruševljani i oni koji posete naš grad moći da naprave selfi i tako se pridruže se ovoj poruci koju je gradonačelnica dopunila i rečima „Kruševac mi je u srcu“.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top